ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης ή παγετού, σε διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου στην Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία. Στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής αλυσίδες χρειάζονται όσα οχήματα κινούνται στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) από τον Ταξιάρχη (70ο χιλιόμετρο) μέχρι Αρναία (90ο χιλιόμετρο).

Ειδικότερα, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας – Σελίου από το 14ο χιλιόμετρο (Κουμαριά) έως το 26ο χιλιόμετρο (Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου), στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στην Επαρχιακή Οδό Καστανερής – Μ. Λιβαδίων και στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στην Επαρχιακή Οδό Άρνισσας / Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, από το 10ο χιλιόμετρο έως το Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ. Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το 7ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Κερασιάς – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες στην Επαρχιακή Οδό Κατερίνης – Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου από το 29ο έως το 37ο χιλιόμετρο.

Σε ό,τι αφορά τη Δυτική Μακεδονία, στα Γρεβενά η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικών ελαστικών από το 35ο έως 54ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών – Σαμαρίνας και από το 40ο έως 45ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών- προς το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας.

Στην Καστοριά αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 22ο έως το 28ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) ενώ, όπως έγινε γνωστό, η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε στο 96,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων (Επταχώρι) λόγω κατολίσθησης βράχων.

Στη Φλώρινα, τέλος, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικών ελαστικών από το 15ο έως το 25ο χλμ της Εθνικής Οδού Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας) και από το 18ο έως το 30ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου).

 

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr, από ΑΠΕ-ΜΠΕ, 14/1/2018]