ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας, την Κυριακή μετά τα Φώτα, 14η Ιανουαρίου 2018, η εις Διάκονον χειροτονία του κ. Κωνσταντίνου Ισαακίδη, πτυχιούχου Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Σίνδου και σήμερα δευτεροετούς φοιτητού του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ., από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης, Πρωτοσύγκελλος, π. Ιγνάτιος Ριγανάς, Γεν. Αρχιερ. Επίτροπος, π. Λεόντιος Καρίκας και π. Παΐσιος Σουλτανικάς, ο Αιδ. Οικ. π. Γεώργιος Τρικκαλιώτης και ο Διάκονος π. Γεώργιος Κυριάκου.

Ο Λαός της αρχοντικής Αρναίας με συγκίνηση μετείχε στο Ιερό Μυστήριο, καθότι, πέραν των άλλων, ο π. Κωνσταντίνος είναι γνωστός στην Κωμόπολη, αφού υπηρέτησε κατά το πρόσφατο παρελθόν επί πεντάμηνο στο Ίδρυμα Αγάπης – Οίκο Ευγηρίας της Ι. Μητροπόλεως στην Αρναία «Η Παναγία του Ακαθίστου», ως φυσικοθεραπευτής των γερόντων και τυγχάνει πολύ αγαπητός στην τοπική κοινωνία και στους γέροντες και το προσωπικό του Ιδρύματος.

Ο νέος Διάκονος, 31 ετών, κατά τη προσλαλιά του προς τον Σεβασμιώτατο, προ της χειροτονίας του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Τριαδικό Θεό γιατί τον αξίωσε να λάβει τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης από τα χέρια του Μητροπολίτη Ιερισσού, τον οποίο εγνώρισε όταν προσήλθε με πολλή ταπείνωση και διακόνησε τα τιμημένα γηρατειά του Ιδρύματος, στο οποίο προεδρεύει ο Μητροπολίτης και Διευθυντής του είναι ο Πρωτοσύγκελλος π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης. Από αυτήν την πρώτη γνωριμία, είπε ο π. Κωνσταντίνος, εφυτεύθηκε μέσα του ο σπόρος της χειροτονίας και της προσφοράς του στην Εκκλησία από τον Επίσκοπό του πλέον κ. Θεόκλητο, γεγονός το οποίο εθεώρησε παρέμβαση της Δεξιάς του Υψίστου στη ζωή του.

Συνεχίζοντας ο νεοχειροτονηθείς Διάκονος παρετήρησε, ότι με πρόταση του αγίου Ιερισσού, πνευματικό του έκαμε τον Παν. Αρχιμ. π. Παΐσιο Σουλτανικά, ο οποίος με στιβαρά πνευματική καθοδήγηση, τον οδήγησε στη σημερινή ημέρα ενώπιον του Ιερού Βήματος και του Επισκόπου του.

Ευχαρίστησε, λοιπόν, τον Πνευματικό του, τον Πρωτοσύγκελλο, τον Γεν. Αρχ. Επίτροπο και τους Εφημερίους του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού που χειροτονήθηκε, καθώς και την Διακόνισσά του Γεωργία, η οποία σημειωτέον εντός ολίγων ημερών θα φέρει στον κόσμο το δεύτερό τους παιδί. Επίσης ευχαρίστησε τους γονείς του, καθώς και τους γονείς της συζύγου του, τους δασκάλους και καθηγητές του και τους εφημερίους και τους ενορίτες του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως Θεσσαλονίκης.

Στην απάντησή του ο σεπτός Ποιμενάρχης της Χαλκιδικής παρετήρησε στον Διάκονο ότι κατά τη σημερινή ημέρα που χειροτονείται, η Εκκλησία μας γιορτάζει την απόδοση των Φώτων και την ονομάζει “Κυριακή μετά τα Φώτα”.

 

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 15/1/2018]