ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 5 ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΦΕΣΙ ΥΨΟΥΣ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ?

Στην Διαύγεια αναρτήθηκαν 5 εντάλματα πληρωμής για τον Δήμο Αριστοτέλη προς την Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα εντάλματα πληρωμής αφορούν την ανάκληση χρηματοδότησης από την Τράπεζα της Ελλάδος 5 έργων, που είτε άρχισαν και δεν τελείωσαν, είτε δεν ξεκίνησαν ποτέ στο Δήμο Αριστοτέλη. Έργα που δρομολόγησε η προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά δεν φρόντισε να τα ολοκληρώσει η νυν δημοτική αρχή.

Όπως αναφέρουν τα 5 εντάλματα πληρωμής, το ποσό που πρέπει συνολικά να καταβάλει ο Δήμος Αριστοτέλη για το οικονομικό έτος 2017 είναι 173.741,52 ευρώ και τα έργα των οποίων η χρηματοδότηση ανακαλείται είναι τα εξής:

  1. Ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση Αρναίας
  2. Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση απορριμμάτων Αρναίας – Παλαιοχωρίου
  1. Αποκατάσταση Βλαβών από Θεομηνίες – Πλημμύρες – Αναβάθμιση Αστικού Περιβάλλοντος – Σήμανση για την Οδική ασφάλεια
  1. Κατασκευή υδρευτικών γεωτρήσεων αγωγού μεταφοράς και δεξαμενής αποθήκευσης πόσιμου νερού Τ.Κ. Νεοχωρίου
  2. Έργα συλλογής μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων Τ.Κ. Πυργαδικίων

Είναι να απορεί κανείς με αυτή τη δυσμενή εξέλιξη αδυναμίας ολοκλήρωσης αυτών των έργων, που ήταν ήδη ενταγμένα σε προγράμματα χρηματοδότησης, καθώς είναι έργα κοινής ωφέλειας με φιλοπεριβαλλοντικό πρόσημο, ενώ το ένα απ’ αυτά τα έργα αφορά την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων ύδρευσης του Νεοχωρίου, που και το καλοκαίρι του 2017 οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του είπαν και πάλι το νερό νεράκι.

Εξίσου σημαντικά όμως φαίνονται να είναι και τα όσα επιπλέον προκύπτουν μέσα από τα εντάλματα πληρωμής, αφού αν προστεθούν όλα τα ποσά των έργων τα υπόλοιπα οφειλών για το δήμο είναι στα 573.283,71 ευρώ, ενώ το συνολικό ενταλθέν ποσό ανέρχεται στα 979.365,19 ευρώ!!!

Το 1ο κύριο ζήτημα που οφείλει να εξηγήσει η διοίκηση του δήμου Αριστοτέλη είναι αν ο δήμος όντως έφτασε στο σημείο να χρωστάει στην τράπεζα της Ελλάδος περίπου 1 εκατ. ευρώ

Και το 2ο συνεπακόλουθο ερώτημα είναι γιατί δεν προχώρησαν τα έργα με εγκεκριμένη χρηματοδότηση με αποτέλεσμα ο δήμος να χρωστάει και από πάνω;

Νομίζουμε ότι ο Δήμος πρέπει να δώσει διυκρινήσεις σ’ αυτό το θέμα, καθώς εύλογα θα αναρωτηθούν οι δημότες αν αυτά τα χρήματα θα βγουν από την δική τους τσέπη τους.

Ακολουθούν τα εντάλματα πληρωμής για τα 5 έργα στο Δήμο Αριστοτέλη, των οποίων η χρηματοδότηση ανακλήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 9/1/2018]