ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΕΡΤ REPORT ΜΕ ΘΕΜΑ “ΑΓΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ”…

«Για την ΕΡΤ ότι οι antigold είναι το 52% των κατοίκων στον Δήμο Αριστοτέλη»!!!

Την Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, μεταμεσονύκτιες ώρες, προβλήθηκε στο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ΕΡΤ1 και στα πλαίσια της εκπομπής ΕΡΤreport, μία δημοσιογραφική έρευνα με θέμα την επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική και τίτλο «Άγια Σκουριά».

Με αγωνία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν πολλοί τηλεθεατές την εν λόγω εκπομπή αναζητώντας κάποιες νέες πληροφορίες για το θέμα, αναζητώντας την αλήθεια.

Καταρχήν θα πρέπει να επισημανθεί και δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε ότι η δημόσια τηλεόραση με τη μορφή που έχει σήμερα οφείλει την ύπαρξη της στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αυτό δεν το ξεχνούν και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ οι οποίοι παρέχουν ποικιλοτρόπως υποστήριξη στις κυβερνητικές θέσεις, προς διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Δεδομένου ότι η κυβερνητική θέση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την επένδυση είναι εκπεφρασμένη και εχθρική, ήταν φυσικό επακόλουθο ότι η συγκεκριμένη εκπομπή της ΕΡΤ θα τοποθετούνται αρνητικά απέναντι στην επένδυση.

Αυτό το γεγονός και μόνον μας κάνει επιφυλακτικούς σε όσα ακούγονται στην εκπομπή. Στο πλαίσιο αυτό και χωρίς να είμαστε προκατειλημμένοι, καταβάλαμε μία προσπάθεια να αξιολογήσουμε την εν λόγω εκπομπή ως προς την αξιοπιστία της, στοχεύοντας στο να προσεγγίσουμε την αλήθεια.

Τα στοιχεία στα οποία θα μπορούσε να αναφερθεί κανείς προκειμένου να αξιολογήσει την αξιοπιστία της εκπομπής είναι πάρα πολλά. Ωστόσο παρουσιάζονται ορισμένα κραυγαλέα.

Η έναρξη της εκπομπής προδιαθέτει για τη θέση της εκπομπής. Το πρώτο βίντεο που προβάλλεται στην έναρξη της εκπομπής είναι από μία πορεία των antigold. Αναρωτιόμαστε. Αυτό είναι το θέμα; Οι αντιδράσεις των antigold είναι το θέμα; Όχι. Το θέμα είναι η επένδυση χρυσού.

Με αυτό το θέμα έπρεπε να ξεκινάει η εκπομπή. Αλλά είπαμε !!! Η ΕΡΤ οφείλει την ύπαρξή της με τη σημερινή της μορφή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οπότε είναι αναμενόμενη η στάση της.

Ο χρόνος παρουσίασης των απόψεων υπέρ της επένδυσης είναι μικρότερος αθροιστικά από το χρόνο παρουσίασης των απόψεων κατά της επένδυσης. Από μία αδρή χρονομέτρηση η αναλογία είναι περίπου 40% προς 60%. Η αρνητική αυτή αναλογία ισχύει και ως προς το πλήθος των προσώπων που μίλησαν υπέρ και κατά της επένδυσης αντίστοιχα.

Ακόμη, σε ορισμένες υποενότητες, όπως αυτή της μεταλλουργίας, η αναλογία είναι ακόμη δυσμενέστερη. Η κατάσταση αυτή μόνον αντικειμενικότητα δεν εξασφαλίζει και θα πρέπει να προβληματίσει τον τηλεθεατή.

Επιπροσθέτως, ο σχολιασμός και οι τοποθετήσεις των δημοσιογράφων είναι σαφώς αρνητικός ως προς την επένδυση, ενώ διατυπώνονται και ανακρίβειες ή και ψέμματα, με πλέον κραυγαλέο την αναφορά εκ μέρους της δημοσιογράφου ότι οι δημοτικές εκλογές του 2014 είχαν δημοψηφισματικό χαρακτήρα στον Δήμο Αριστοτέλη.

Από πουθενά δεν προκύπτει αυτό. Μόνον οι antigold το ισχυρίζονται. Αντιθέτως στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης που πλειοψήφησε, ρητά αναφέρεται ότι θα διενεργήσει δημοψήφισμα εάν επικρατήσει στις εκλογές.

Πέρασαν 3 χρόνια και ακόμη αναμένουμε το δημοψήφισμα. Επιπλέον, η αναφορά της εκπομπής στα αίτια αποχώρησης του δημάρχου Ι. Μίχου, χάρη στον οποίο πλειοψήφησε η παράταξη του δημαρχεύοντος κου Ζουμπά δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, την οποία γνωρίζουν όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

Η αλήθεια είναι ότι ο παραιτηθείς κος Μίχος δεν άντεξε στις πιέσεις των antigold και δεν μπορούσε να υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Δεν αναφέρθηκαν αυτά στην εκπομπή. Δεν αναφέρθηκε η υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών.

Αναφέρθηκε ότι οι antigold είναι το 52% στον Δήμο Αριστοτέλη. Αυτό είναι ψέμα. Και για του λόγου το αληθές, ας πραγματοποιηθεί τοπικό δημοψήφισμα στον Δήμο Αριστοτέλη σήμερα.

Τέλος, στο κλείσιμο της εκπομπής η δημοσιογράφος σπέρνει καινά δαιμόνια, δημιουργώντας αμφιβολίες στον τηλεθεατή για τον εάν με την επένδυση διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον. Αυτό είναι άλλωστε και το βασικό θέμα που έχει τεθεί εκ μέρους του δημοσίου στη διαιτησία. Δεν θα μπορούσε να κλείνει διαφορετικά μία τέτοια εκπομπή της ΕΡΤ.

Καθόλου έκπληξη δεν προκαλεί αυτό το κλείσιμο, αρκεί να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας το ποια είναι η ΕΡΤ. Το φιλοκυβερνητικό κανάλι. Ο τηλεβόας της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Είναι γνωστό ότι ο σκύλος γαβγίζει εκεί που τον ταΐζουν!!!

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, του Αθανασίου Καρίνα Μεταλλειολόγου – Μηχανικού Γεωτεχνικού, 1/12/2017]