ΟΜΟΤΙΜΟΣ, ΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΔΟΓΛΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ «ΦΩΤΑ ΤΟΥΣ» ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ!

Απίστευτο! Οργανώνουν «αντι-πετρελαϊκό κίνημα», με τεχνογνωσία από Σκουριές!!!

Διαβάζουμε στην εφημερίδα ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ πως «Κίνημα… αντι-πετρελαϊκό γενικώς» στήνεται αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, στην Ήπειρο και τα αποκαλυπτήρια του γίνονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με «Ανοιχτή Συζήτηση -Ημερίδα Ενημέρωσης» έπειτα από τις παραστάσεις διαμαρτυρίας που έκαναν πολίτες, στα δημοτικά συμβούλια Σουλίου, Ζαγορίου και Ζίτσας, τον περασμένο μήνα, όταν συζητήθηκε το θέμα των αδειοδοτήσεων για τις σεισμικές έρευνες.

Στη συζήτηση, έχουν προσκληθεί ως ομιλητές οι εξής: Σαράντης Δημητριάδης: Ομότιμος Καθηγητής του Τομέα Ορυκτολογίας Πετρολογίας Κοιτασματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, ο Τόλης Παπαγεωργίου, συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός, «ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος κατά των μεταλλείων χρυσού» όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, η Μαρία Καδόγλου, απόφοιτος της φυσικομαθηματικής σχολής, επίσης μέλος του Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων και Δημήτρης Ιμπραήμ, απόφοιτος της Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην περιβαλλοντική διακυβέρνηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace από το 1999.

Οι Δήμοι Ζαγορίου και Ζίτσας δε μετέχουν στη διοργάνωση των δύο εκδηλώσεων και απομένει να φανεί από την παρουσία ή όχι εκπροσώπων των δύο δημοτικών αρχών πως διάκεινται απέναντι στην οργάνωση των πολιτών κατά των πετρελαίων.

Ο προσανατολισμός των δύο εκδηλώσεων που τελικώς θα πραγματοποιηθούν, είναι σαφής από την ταυτότητα των ομιλητών. Τώρα βέβαια, τι σχέση έχει ο χρυσός και τα υπαρκτά ενδεχομένως προβλήματα στη Χαλκιδική, με την επένδυση της Eldorado Gold, με μια γεωφυσική έρευνα που πιθανώς, να καταλήξει και σε εξόρυξη υδρογονανθράκων, είναι ένα θέμα προς διερεύνηση, το οποίο όμως, είναι βέβαιο πως δεν θα θιγεί στις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου. Θυμίζουμε εδώ πως βρισκόμαστε στη φάση των σεισμικών ερευνών όπως ακριβώς λέγεται η γεωφυσική έρευνα που δείχνει οριστικά, αν μια περιοχή έχει ενδιαφέρον για να προχωρήσουν οι γεωτρήσεις σε εξόρυξη κοιτασμάτων πετρελαίου… Ορισμένοι στην Ήπειρο ωστόσο, φαίνεται πως έχουν απαντήσει στο θέμα, πριν καν γίνουν οι εκδηλώσεις: «Δεν θέλουμε τα πετρέλαια»!!!

Υ.Γ. Άντε παιδιά, καλή καριέρα στην Ήπειρο, μέχρι να σας πάρουν είδηση κι εκεί τι φύκια πουλάτε για μεταξωτές κορδέλες…