ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ . . . ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΕΠ’ ΩΦΕΛΕΙΑ ΟΛΩΝ!!!

Βάσει της διδασκαλίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και πιο συγκεκριμένα βάσει της Καινής Διαθήκης, κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 22, στίχοι 36-40, η πρώτη και πιο μεγάλη εντολή του Θεού είναι «Να αγαπάς τον Κύριο τον Θεό σου με όλη την καρδιά σου, με όλη την ψυχή σου και με όλες τις διανοητικές σου δυνάμεις.»

Αυτή είναι η πρώτη και πιο μεγάλη εντολή. Και δεύτερη, το ίδιο σπουδαία με αυτή: «να αγαπάς τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου. Σ’ αυτές τις δύο εντολές συνοψίζεται όλος ο Νόμος και η διδασκαλία των Προφητών.»

Εν όψει των Χριστουγέννων ας αναρωτηθούμε . . .

Γνωρίζουμε αυτές τις δύο πρώτες και μεγαλύτερες εντολές τους Θεού ;

Και εάν τις γνωρίζουμε, τις τηρούμε ;

Σε επίπεδο ατομικό, η απάντηση προκύπτει αβίαστα εάν αξιολογήσουμε αντικειμενικά την καθημερινή μας συμπεριφορά και τις σχέσεις μας με το Θεό, με τα μέλη της οικογενείας μας, τους συγγενείς μας, τους φίλους μας, τους γείτονες, τους συναδέλφους, τους συνανθρώπους μας, με τον πλησίον μας.

Σε επίπεδο κοινωνίας, η απάντηση προκύπτει από την αξιολόγηση των σχέσεων μεταξύ των μελών της κοινωνίας και των κοινωνικών φαινομένων που τις χαρακτηρίζουν.

Στην τοπική κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής, στον Δήμο Αριστοτέλη, χωρίς ιδιαίτερες αναλύσεις και βασιζόμενος αποκλειστικά και μόνον στη γνώμη των πολιτών, προκύπτει ότι αποτελεί κοινή διαπίστωση όσων ζουν εκεί ότι η αγάπη προς τον πλησίον έχει χαθεί και τη θέση της έχει καταλάβει το μίσος.

Το μίσος μεταξύ αδελφών, μεταξύ κοντοχωριανών και μεταξύ συμπολιτών. Μια κατάσταση που κάνει ανυπόφορη τη ζωή όσων ζούνε στο Δήμο Αριστοτέλη, κινδυνεύοντας να δηλητηριάσει τις καρδιές μίας ολόκληρης γενιάς.

Από το 2010, οπότε και ενώθηκαν οι τρεις Καποδιστριακοί Δήμοι Αρναίας, Παναγίας και Σταγείρων – Ακάνθου στον ενιαίο Καλλικρατικό Δήμο Αριστοτέλη, το πρόβλημα της διχόνοιας μεταξύ των κατοίκων είναι κοινός παρονομαστής, χωρίς κανείς εκ των τοπικών αρχόντων να προσπαθεί να κάνει κάτι, αφού κύριο μέλημα τους ήταν και είναι η ικανοποίηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων, είτε υπέρ, είτε κατά της επένδυσης χρυσού.

Το πρόβλημα της διχόνοιας μεταξύ των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη παραμένει εδώ και 7 χρόνια και θα διαιωνίζεται εάν δεν βάλουμε αρχή, με προοπτική σε ορισμένα χρόνια να ξαναζούμε όλοι μαζί μονοιασμένοι και αγαπημένοι.

Μετά από τόσα χρόνια και λαμβάνοντας υπόψη όσα έχουν διατυπωθεί, ένα συμπέρασμα βγαίνει. Η διαμάχη είναι μεταξύ οικονομικών συμφερόντων. Πιο συγκεκριμένα η διαμάχη είναι μεταξύ των τοπικών επιχειρηματιών τουρισμού των παραθαλάσσιων οικισμών του Δήμου Αριστοτέλη και του εθνικής κλίμακας επενδυτή αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου που υπάρχει στο τόπο μας.

Κάποιοι θεωρούν το μεταλλευτικό δυναμικό που αναπτύσσεται στο Δήμο Αριστοτέλη ως ευλογία Θεού. Κάποιοι άλλοι το θεωρούν κατάρα. Το βέβαιο είναι ότι πολλοί ζηλεύουν τον Δήμο Αριστοτέλη για αυτή την κληρονομιά που έχει. Στο χέρι μας είναι να την αξιοποιήσουμε επ’ ωφελεία όλων μας και να ζήσουμε όλοι μαζί στον τόπο μας μονοιασμένοι και αγαπημένοι.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω ας βάλουμε αρχή οι πολίτες στο Δήμο Αριστοτέλη, ας μάθουμε την αλήθεια για το τι μας ξημερώνει σε κάθε περίπτωση, είτε της υλοποίησης, είτε της μη υλοποίησης της επένδυσης χρυσού.

Ας διαμορφώσουμε άποψη με βάση την αλήθεια και όχι τα παραμύθια και τους δράκους που διαδίδονται.

Είχαμε την ευκαιρία το 2010 να μάθουμε την αλήθεια, κατά τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του απερχόμενου τότε Νομαρχιακού Συμβουλίου υπό τον κο Ζωγράφο. Την χάσαμε με ευθύνη των τοπικών αρχόντων, απερχόμενων και επερχόμενων.

Πέρασαν 7 χρόνια. Η επένδυση εξελίχθηκε. Ποια είναι όμως η πορεία ; Ποιος είναι ο προορισμός ; Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τον τόπο μας για την μετά-μεταλλευτική εποχή ;

Σε κάθε περίπτωση όλοι θα ζήσουμε στον ίδιο τόπο. Στον τόπο μας. Στον Δήμο Αριστοτέλη. Ας ζήσουμε μονοιασμένοι και αγαπημένοι.

Συμφιλίωση επ’ ωφελεία όλων ! ! !

Με εκτίμηση, Αθανάσιος Γ. Καρίνας

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr , του Αθανάσιου Γ. Καρίνα, μεταλλειολόγου – μηχανικού, γεωτεχνικού, 22/12/2017]