ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΟΤΑΝ ΠΟΛΕΜΑΣ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ;

Απόλυτα συνεπείς για 3η συνεχή χρονιά δημαρχιακής θητείας, ο εκτελών χρέη δημάρχου Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς και οι συνεργάτες του, αναφορικά με την επιλεγμένη απουσία τους από τις εορταστικές εκδηλώσεις που γίνονται στο Στρατώνι ανήμερα του εορτασμού της πολιούχου του προστάτιδας των μεταλλωρύχων Αγίας Βαρβάρας.

Δεν πρέπει να ξενίζει κανέναν ο χαρακτηρισμός “συνεπείς” που τους αποδίδουμε, αφού εκτός από συνεπείς είναι και ανυπόκριτοι. Και θα εξηγήσουμε το γιατί, το οποίο νομίζουμε πως είναι αυτονόητο.

Όταν επί 3 χρόνια δημαρχιακής θητείας χρησιμοποιείς την ιδιότητα και την εξουσία που σου παρέχει ο θεσμός για να στερήσεις το ψωμί 2.500 εργαζομένων στα μεταλλεία επιδιδόμενος σ’ έναν “αγώνα”, (όπως τον χαρακτηρίζουν μεταξύ τους οι antigold) για να σταματήσεις την πλέον αρχέγονη παραγωγική δραστηριότητα, αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική αυτού του τόπου, θα ήταν μέγιστη υποκρισία και υποτίμηση της νοημοσύνη αυτού του κόσμου να εμφανίζεσαι είτε εσύ, είτε συνεργάτης ή συνεργάτες σου σε μια τόσο σημαντική θρησκευτική εκδήλωση, ανεξάρτητα αν είσαι θρησκευόμενος ή όχι.

Κοινώς, όταν κάνεις τα πάντα για να κλείσουν τα μεταλλεία και να μείνει χωρίς δουλειά η πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού στο δήμο σου, δεν γίνεται να πηγαίνεις για τα μάτια του κόσμου στον εορτασμό της προστάτιδας των μεταλλωρύχων.

Καλά κάνουν λοιπόν, τόσο ο εκτελών χρέη δημάρχου Αριστοτέλη, όσο και οι συνεργάτες του και ακόμη καλύτερα κάνουν όσοι δεν νιώθουν καμία έκπληξη ή δυσαρέσκεια από την απουσία τους σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Το μείζον ζήτημα στην παρούσα κατάσταση και όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της θητείας αυτής της δημοτικής αρχής είναι, αν αυτή η κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει ότι ναι μεν τα λάθη είναι μέσα στη ζωή, αλλά τέτοιου είδους λάθη δε, εξαιτίας της εμπιστοσύνης σε προεκλογικές δεσμεύσεις “περί επιστροφής σε συνθήκες κοινωνικής ειρήνης και ενότητας” από τα χείλη antigold, δεν πρέπει να επαναληφθούν ξανά.

Όπως απέδειξε η ίδια η πραγματικότητα που δημιούργησαν οι πολέμιοι των μεταλλείων δεν είναι σε θέση να φέρουν ομαλότητα και ανάπτυξη στον τόπο, καθώς το σχέδιο τους είναι εμποτισμένο και από ιδεολογικό φανατισμό σε βάρος της μεταλλευτικής δραστηριότητας και των ανθρώπων της.

Ας αφήσουμε πίσω μας λοιπόν τις γνωστές σε όλους μας διαπιστώσεις και ας κοιτάξουμε μπροστά. Ας ευχηθούμε και του χρόνου να είμαστε όλοι γεροί για να ξανατιμήσουμε την Αγία Βαρβάρα μας, όπως της αρμόζει.

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 5/12/2017]