ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ANTIGOLD!!!

Η βόλτα των “φίλων της φύσης” περιμετρικά του μεταλλείου των Σκουριών που διοργάνωσαν οι «παρατηρητές» της μεταλλευτικής την Κυριακή που μας πέρασε έβγαλε “λαβράκι”, όπως οι ίδιοι μας φανέρωσαν σε πρόσφατο τιτίβισμά τους.

Κατά την διαδρομή των φυσιολατρών προς το μεταλλείο εθεάθη ένα γεωτρύπανο – Οποία αναίδεια και θράσος! -, το οποίο ήταν περιφραγμένο. Έξω από την περίφραξη του υπήρχε μια εργαζόμενη στον τομέα της ασφάλειας («σεκιουριτού») του μεταλλείου, η οποία σημείωνε τους αριθμούς των οχημάτων που περνούσαν – ακόμη μεγαλύτερη αναίδεια και θράσος!

Εννοείται ότι δεν αναγνωρίζεται σε καμία περίπτωση ως ελαφρυντικό για την εταιρεία το γεγονός ότι έχουν καεί μέχρι τώρα 3 γεωτρύπανά της. Αυτά συμβαίνουν, όταν κάποιος παραβαίνει τους «ιερούς κανόνες» των φίλων του περιβάλλοντος… εννοείται πάντα από αγνώστους!

Δικαίως λοιπόν τουιτάρει το εν λόγω «παρατηρητήριο (κατά των) μεταλλευτικών δραστηριοτήτων»:

Πολύ σωστά λέμε και εμείς! Η εταιρεία κακώς προέβη σ’ αυτήν την μονομερή ενέργεια εγκατάστασης γεωτρύπανου στις Σκουριές, καθώς γνωρίζει πολύ καλά, ότι μ’ αυτό τον τρόπο προσβάλλει βάναυσα αισθητική και ηθική του “antigold κινήματος”! Ταυτόχρονα ξυπνά ενδεχομένως κάποια εμπρηστικά ανακλαστικά κάποιων αγνώστων που δεν έχουν βεβαίως βεβαίως καμία σχέση με το κίνημα.

«Ωραία», θα πει κάποιος αφελής, ανήκων στην μεσαία τάξη (πού αλλού;), κατά πάσα πιθανότητα κρυπτοφιλελές. «Και τι να κάνει μια εξορυκτική εταιρεία; Αν δεν τρυπήσει πώς θα γνωρίζει αν υπάρχουν μέταλλα στο υπέδαφος; Να μην χρησιμοποιεί γεωτρύπανα;»

«Όχι φίλε μου!», είναι η λογική απάντηση! Τουλάχιστον, όχι τα συμβατικά γεωτρύπανα προσθέτουμε εμείς. Η πρότασή μας είναι να χρησιμοποιήσει αντ’ αυτού μοντέρνα «οικολογικά γεωτρύπανα» σε μορφή δέντρου.

Ειδικά για τις Σκουριές προτείνουμε γεωτρύπανα σε μορφή δρυός ή οξιάς. Τα προτερήματα είναι πολλαπλά: 1) ανάμεσα στα αλλά δένδρα δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά από τα ευαίσθητα σε καθετί που θυμίζει τεχνολογία μάτια των φίλων περιβάλλοντος, 2) αυξάνονται ραγδαία οι πιθανότητες να επιβιώσουν την θητεία τους στις Σκουριές, και 3) μειώνεται αισθητά το λειτουργικό κόστος για τους ιδιοκτήτες εργολάβους καθότι δεν αναγκάζονται να τα αντικαθιστούν κάθε λίγο.

Επίσης, θα θέλαμε να προτείνουμε στην εταιρεία να καταργήσει και τις στολές των σεκιουριτάδων, ειδικά αυτών που υπηρετούν στις Σκουριές!

Για να μην προκαλεί η παρουσία τους όχληση στους φίλους περιπατητές, η εταιρεία μπορεί να τους ντύσει “antigold-οικολόγους”.

Υπάρχουν πλήρεις SOS-στολές αποτελούμενες από μπλουζάκια, μπουφάν, καπέλα κ.α. σε όλα τα μοντέρνα χρώματα για όλα τα γούστα. Στο SOS-σετάκι περιλαμβάνεται βεβαίως και ειδικό σακίδιο εκστρατείας με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ (μάσκες, κράνη, μαύρες σημαίες, μαλόξ, αναπτήρες κ.α.) για μία ημερήσια εκδρομή στο δάσος των Σκουριών.

Όπως βλέπετε, λύσεις υπάρχουν! Τρόπο θέλει