ΠΑΡΩΔΙΑ Η ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΑΣ – ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ !!!

Με δελτίο τύπου της 3/11/2017, το Όραμα Πολιτών,  η Δημοτική Παράταξη Μείζονος Μειοψηφίας Δήμου Αριστοτέλη, καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή και το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο για το φιάσκο της βράβευσης των εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθητών της Αρναίας.

«Σε φιάσκο εξελίχθηκε για το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο και την Δημοτική Αρχή η τελετή βράβευσης των μαθητών από τα Λύκεια της Αρναίας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι της χώρας. Προχειρότητα και  αδιαφορία χαρακτήρισαν  για μια ακόμα φορά τη Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη κατά τη διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων συμπλήρωσης 105 ετών από την  Απελευθέρωση της Αρναίας.

Οι εκδηλώσεις, σύμφωνα με το Πρόγραμμα, περιελάμβαναν όπως κάθε χρόνο και την απονομή τιμητικών διακρίσεων στους εισαχθέντες μαθητές από το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ  Αρναίας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας. Ωστόσο, το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο, που είναι ο φορέας διοργάνωσης αυτής της τελετής σε συνεργασία με το Δήμο Αριστοτέλη, ξέχασε να ενημερώσει και να προσκαλέσει  τους  μαθητές και τις  οικογένειες τους στην τελετή βράβευσης. Αποτέλεσμα, η τελετή βράβευσης να γίνει χωρίς γονείς και μαθητές, τους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης.

Ο ερασιτεχνισμός και η απερισκεψία των διοργανωτών περίσσεψε όταν, ενώ στην αίθουσα δεν υπήρχε κανείς που θα βραβευόταν, κάλεσαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου να απονείμει τα βραβεία. Σε ποιους όμως. Αφού κανείς δεν ήταν εκεί για να βραβευθεί. Αφού γονείς και μαθητές δεν είχαν ενημερωθεί για την τελετή βράβευσης.  

Η εικόνα του Μητροπολίτη, όρθιου στην άδεια αίθουσα να περιμένει τους απόντες μαθητές,  δημιούργησε ένα κλίμα αμηχανίας  σε όσους ήταν παρόντες  και προκάλεσε  έντονη αγανάκτηση για την προχειρότητα της διοργάνωσης  και για την έλλειψη σεβασμού προς τους καλεσμένους. Απέδειξε δε, για άλλη μια φορά, την αδυναμία και την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα της παρισταμένης Προέδρου του Α.Π.Κ να συνειδητοποιήσουν  ότι οι θεσμοθετημένες εκδηλώσεις που έχουν αναφορά  σε Ιστορικές επετείους και κορυφαίες τοπικές, θρησκευτικές εορτές, πρέπει να διοργανώνονται με απόλυτη  υπευθυνότητα, συνέπεια  και σεβασμό. Είναι καιρός να σοβαρευτούν. Αιδώς Αργείοι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είχε προηγηθεί μία άλλη βράβευση,  από τις οικογένειες των αδικοχαμένων νέων Βασιλείου Ζέρβα και Κωνσταντίνας Κουτσογιώργη.  Οι οικογένειες, που παρά τον ανείπωτο πόνο τους και την άφατη θλίψη τους, παρά το βαρύ τους πένθος για το χαμό των παιδιών τους, δεν ξέχασαν τις ανάγκες των νέων  Αρναιωτών φοιτητών και σπουδαστών. Σε μνήμη των παιδιών τους, των δύο αδικοχαμένων φοιτητών Βασιλείου και Κωνσταντίνας, επιβράβευσαν τους επιτυχόντες Αρναιώτες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ νέους, χαρίζοντας τους από ένα tablet που θα τους βοηθήσει ως εργαλείο στις σπουδές τους. Βραβεύτηκαν  οι πέντε πρώτοι  επιτυχόντες σε ΑΕΙ  από το Γενικό Λύκειο Αρναίας και οι δύο πρώτοι από το Επαγγελματικό Λύκειο Αρναίας. Οι οικογένειες αυτές, που τους πρέπουν σεβασμός και τιμή, ευτυχώς είχαν φροντίσει να προσκαλέσουν οι ίδιες τους νέους που θα  βράβευαν σε αντίθεση με τη Δημοτική Αρχή και το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο, που  αδιαφόρησε για το αυτονόητο, απαξιώνοντας την ίδια την εκδήλωση.   

Από το πρωί, είχε τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων Αρναίας, είχε ακολουθήσει η Δοξολογία  για την επέτειο της Απελευθέρωσης καθώς και λιτάνευση της ιεράς εικόνας. Αμέσως μετά, στο Μνημείο της Απελευθέρωσης εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Μόνο θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο η παρούσα Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη αντιλαμβάνεται τις Ιστορικές επετείους και την θυσία των προγόνων μας, που δε δίστασαν να ποτίσουν με το αίμα τους τη γενέτειρα γη και που θυσίασαν την ίδια τους τη ζωή, για να μας χαρίσουν την πολυπόθητη λευτεριά μετά από 500 ολόκληρα χρόνια  απάνθρωπης σκλαβιάς».