Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ… ΟΜΟΤΙΜΩΝ

Είχαμε και μια εμπνευσμένη ιδέα από τον έτερο ομότιμο, τον Κυριάκο Παναγιωτόπουλο, Ομότιμο καθηγητή Εδαφολογίας Α.Π.Θ. και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αριστοτέλη.

Σε ένα ευφάνταστο άρθρο με τίτλο «Από την Μάνδρα ως τις Σκουριές», στην κυβερνητική «Εφημερίδα των Συντακτών», –όπου μπορεί ο καθένας να δημοσιεύσει οτιδήποτε θέλει, αρκεί να είναι εναντίον της επένδυσης στην ΒΑ Χαλκιδική!– προσπαθεί να συνδέσει την τραγωδία της Μάνδρας με τις Σκουριές!!!

Ως άλλος Μπένος (θα γεμίσουμε καρκίνους!), προσπαθεί να σπεκουλάρει πάνω στην ανείπωτη τραγωδία της Μάνδρας και να ξυπνήσει φοβικά ένστικτα του αναγνώστη:

«Στις Σκουριές εξελίσσεται μια μεταλλευτική δραστηριότητα που κυριολεκτικά βιάζει τη φύση και αν συνεχιστεί ο σχεδιαζόμενος παραλογισμός, οι μη αναστρέψιμες συνέπειές της δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν σε πολύ έντονο βαθμό. Εκεί, για να αναφερθούμε μόνο σε ορισμένα, έγιναν ή σχεδιάζεται να γίνουν άμεσα από την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. αποψίλωση χιλιάδων στρεμμάτων πυκνού και αρχέγονου δάσους, κατασκευή δύο φραγμάτων, ύψους περίπου 150 μέτρων το καθένα, μέσα σε δύο ρέματα για την απόθεση 65 εκατ. τόνων τοξικών αποβλήτων. Φυσικά προβλέπεται να γίνουν διευθετήσεις ώστε τα επιφανειακά νερά αυτών των ρεμάτων να ακολουθήσουν άλλο δρόμο […]».

Βέβαια δεν υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση εκτός από την antigold καραμέλα του ρήγματος που μπορεί να δώσει σεισμό 7 ρίχτερ!!! Προσέξτε τώρα τη διατύπωση που συνδέει Μάνδρα και Σκουριές (!!!) και παίζει με του μύχιους φόβους κάθε ανθρώπου:

«Έτσι αν συμβεί κάτι, που είναι πολύ πιθανό, μετά από μια έντονη και μεγάλης διάρκειας βροχόπτωση ή ένα σεισμό, η περιοχή δεν θα κατακλυστεί από λάσπες και άλλα φερτά υλικά, όπως έγινε στη Δ. Αττική, αλλά από εκατομμύρια τόνους τοξικά απόβλητα».

Μπράβο Παναγιωτόπουλε… Και εις ανώτερα… Άντε και… Μπένος!