ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ !!!

Οι συνθήκες για τους εργαζόμενους στη ΒΑ Χαλκιδική, στην επένδυση χρυσού, εξελίσσονται παράλληλα με την εξέλιξη της εποχής. Αρχές φθινοπώρου ξεκίνησε η κυβέρνηση, μετά από ένα χρόνο εξαγγελιών, τη διαδικασία της διαιτησίας και ταυτόχρονα σκοτείνιασε ο ουρανός για τους εργαζόμενους στα μεταλλεία. Όσο προχωρά το φθινόπωρο και πλησιάζει ο χειμώνας, τόσο περισσότερο ψυχραίνει το κλίμα για τους εργαζόμενους, κυριολεκτικά και μεταφορικά, με αποκορύφωμα τις επικείμενες απολύσεις στις Σκουριές, διαμορφώνοντας την κατάσταση στο μη περαιτέρω.

Βάσει όσων διαφαίνονται, προκύπτει ότι ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι πολύ βαρύς για τους εργαζόμενους των μεταλλείων στις Σκουριές. Ο λόγος είναι σαφής. Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ξεκάθαρη πλέον πρόθεσή της να κλείσει τα μεταλλεία.

Κάνοντας ανασκόπηση των ενεργειών της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχετικά με την επένδυση χρυσού, προκύπτει ότι ο στόχος της, ευθύς εξ’ αρχής, ήταν να κλείσει τα μεταλλεία, ακολουθώντας τις antigold προτροπές και επιδιώκοντας συγχρόνως το μικρότερο πολιτικό κόστος για την ίδια. Με κόπο, βρέθηκε η διαδικασία – όχημα προς επίτευξη του στόχου της, μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης. Αρχές του 2017 εξαγγέλθηκε η διαδικασία της διαιτησίας και εννέα μήνες μετά ξεκίνησε, με στόχο να σταματήσει η επένδυση, με δήθεν υπαιτιότητα του επενδυτή.

Η απόφαση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σταματήσει την επένδυση βασίζεται σε πολιτικοϊδεολογικά επιχειρήματα και αγκυλώσεις, προβάλλονται όμως τεχνικά θέματα, τα οποία δεν έχουν καμία βάση και δεν θα έχουν καμία τύχη στη διαδικασία της διαιτησίας. Μέχρι όμως να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαιτησίας, καλούνται οι εργαζόμενοι να επωμιστούν το αβάσταχτο φορτίο της ανεργίας, αφού ο επενδυτής είναι υποχρεωμένος να διακόψει τις εργασίες εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν του χορηγούνται από το αρμόδιο υπουργείο ΥΠΕΝ οι απαιτούμενες άδειες για να συνεχίσει απρόσκοπτα να υλοποιεί την επένδυση στις Σκουριές.

Εκείνο το οποίο θα πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι ο μόνος υπεύθυνος για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα είναι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία μοναδικό στόχο έχει να διακόψει την επένδυση και να κλείσει το μεταλλείο, επιδιώκοντας το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος για την ίδια, ενώ πηγή άντλησης επιχειρημάτων για την άσκηση της πολιτικής της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η δράση των antigold η οποία πολιτικά εκφράζεται από την παρούσα δημοτική αρχή του Δήμου Αριστοτέλη. Επομένως, οι δράσεις υποστήριξης των θέσεων των εργαζομένων θα πρέπει να προσανατολίζονται τόσο προς την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και προς την δημοτική αρχή του δημαρχεύοντος Ζουμπά.

Η παρούσα χρονική περίοδος και μέχρι το πέρας τουλάχιστον της διαδικασίας της διαιτησίας είναι περίοδος αγώνα και έντονης πολιτικής δράσης.

Η σκυτάλη βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων, οι οποίοι θα πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη και συναδελφικότητα.

Η πλέον πρόσφορη και αποτελεσματική μορφή αγώνα είναι η κατάληψη του δημαρχείου και η εκτόπιση της δημοτικής αρχής από τα καθήκοντά της. Στη φωλιά των antigold. Στην Ιερισσό.

Καλό αγώνα συμπολίτες εργαζόμενοι. Το δίκιο είναι με το μέρος σας. Ο Χριστός και η Παναγία μαζί μας.

Με εκτίμηση, Αθανάσιος Γ. Καρίνας

 

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, του Αθανάσιου Καρίνα, 23/11/2017]