“ΓΕΛΑ Δ’ Ο ΜΩΡΟΣ ΚΑΝ ΤΙ ΜΗ ΓΕΛΟΙΟΝ ΕΙ”

Αν βρισκόμουν στο στρατόπεδο των “antigold” δεν θα χαιρόμουν και τόσο πολύ με την ευκαιριακή πτώση της μετοχής της Eldorado Gold κατά 40% τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις του χρηματιστηρίου, μετά την ανακοίνωση πως οι προβλέψεις για την παραγωγή χρυσού από το ορυχείο Kisladag της Τουρκίας αναπροσαρμόζονται προς τα κάτω.

Αν η Eldorado Gold ήταν ένας πολυεθνικός γίγαντας με ορυχεία σε καμιά δεκαριά χώρες του κόσμου, πιθανόν να είχε ήδη αποχωρήσει από την Ελλάδα, μετά όλον αυτόν τον πόλεμο, αδιαφορώντας για τη χασούρα χρόνου και χρήματος και εκποιώντας τον εδώ εξοπλισμό και τις υποδομές της Ελληνικός Χρυσός. Αλλά η εταιρεία έχει περιορίσει τη δραστηριότητά της κυρίως σε Ελλάδα και Τουρκία, οπότε θα επιμείνει μέχρι τέλους να κρατήσει και να αξιοποιήσει τα κεκτημένα της.

Εξ’ άλλου όταν οι μετοχή έπεφτε τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις, ο όγκος πωλήσεων εκτοξεύτηκε στα ύψη. Κάποιοι ξεπούλησαν, αλλά κάποιοι άλλοι αγόρασαν «κοψοχρονιά», και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δεν είναι Σοφοκλέους… Δεν ξέρω αν αυτό σας λέει κάτι…