ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ!!!

Είναι δυνατόν ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής (Τ.Ο.Χ.) να μην γνωρίζει τα βουνά της Χαλκιδικής; Δυστυχώς είναι όπως φαίνεται, καθώς τα στελέχη του οργανισμού δεν γνωρίζουν μάλλον, ότι άλλο βουνό είναι ο Κάκαβος και ότι άλλο βουνό είναι το Στρατονικό όρος στην Βόρειο Ανατολική Χαλκιδική.

Στην επίσημη ιστοσελίδα τους εδώ και μέρες φιγουράρει ως “αθλητικό γεγονός”, που μπορεί ο κάθε επισκέπτης της Χαλκιδικής Έλληνας και ξένος να επισκεφτεί ο αγώνας δρόμου ,που διοργανώνουν τα τελευταία χρόνια οι antigold στις Σκουριές και διεξήχθη την περασμένη Κυριακή 1 Οκτωβρίου με αφετηρία και τερματισμό στην Μ. Παναγία.

Πέρα από το οξύμωρο, για το αν και κατά πόσο αυτή η εκδήλωση προβάλλει αμιγώς τουριστικά την Χαλκιδική και μπορεί να έχει θέση στην επίσημη ιστοσελίδα του Τ.Ο.Χ. , το πλέον δυσάρεστο είναι η άγνοια των ανθρώπων του οργανισμού για την γεωγραφία της περιοχής, αφού έγραψαν στην ιστοσελίδα τους ότι αυτός ο αγώνας γίνεται στο Στρατονικό Όρος, ενώ η διαδρομή του είναι μέσα στο δάσος των Σκουριών του όρους Κάκαβος και γι’ αυτό το λόγο επιλέχτηκε άλλωστε από τους antigold διοργανωτές.

Αναμφίβολα, τα λάθη είναι για εμάς τους ανθρώπους και λάθη γίνονται από εκείνους που προσπαθούν, όμως τέτοια λάθη υπερβαίνουν τις όποιες δικαιολογίες μπορεί να επικαλεστούν κάποιοι, που οφείλουν να ξέρουν καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο τη γεωγραφική διαφορά ανάμεσα στον Κάκαβο και το Στρατονικό Όρος.

Ευχόμαστε να αντιληφθούν το λάθος τους οι άνθρωποι του Τ.Ο.Χ και να διορθώσουν. Δεν αξίζει στην τουριστικής προβολής της Χαλκιδικής και τους επισκέπτες τέτοια σύγχυση αναφορικά με τα πανέμορφα βουνά της.

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogςpot.gr/, 7/10/2017]