ΣΤΑΘΑΚΗΣ: “ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΈΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ”

Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργου Σταθάκη στην σχετική επερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Λοβέρδος της ΔΗ.ΣΥ. και Φωκάς της Ε.Κ. την περασμένη Παρασκευή στη βουλή.

Και είναι μια απάντηση που δημιουργεί εύλογες απορίες και ερωτηματικά για το κατά πόσον είναι καλά ενημερωμένος ο Σταθάκης και ξέρει τι λέει κάθε φορά που αναφέρεται στο επίμαχο ζήτημα της επένδυσης χρυσού στη Χαλκιδική, καθώς είναι γεγονός πως είναι ένα τεχνικά πολυσύνθετο ζήτημα, που μπορείς πανεύκολα να εκτεθείς, αν δεν το γνωρίζεις πολύ καλά.

Δεν μπορείς να λες έτσι αβίαστα και μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ότι “οι Σκουριές δεν θα αδειοδοτηθούν μέχρι τη διαιτησία, επειδή έχουν σχέση με τη μεταλλουργία”, που είναι το επίδικο ζήτημα κυβέρνησης – Eldorado, που κατέληξε με προσφυγή στη διαιτησία.

Αν αυτή η δήλωση δεν είναι προϊόν άγνοιας, (που κανείς δεν μπορεί να μην την συνυπολογίσει μετά το πρόσφατο απίστευτο μπέρδεμα του κ. Σταθάκη σχετικά με τη χρήση κυανίου στη μεταλλουργία), τότε γίνεται ολοφάνερη η διάθεση της κυβέρνησης για νέες καθυστερήσεις στην επένδυση επικαλούμενη μια δικαιολογία που απλά δεν στέκει, κυρίως νομικά.

Οι Σκουριές και το συμπύκνωμα χαλκού χρυσού είναι το ίδιο αναγκαίο για τη μεταλλουργία, που υποτίθεται επιθυμεί η κυβέρνηση με το συμπύκνωμα του μεταλλείου της Ολυμπιάδας που αδειοδότησε την περασμένη εβδομάδα.

Δε γίνεται να αδειοδοτείς την Ολυμπιάδα 100% και να μην δίνεις την άδεια στις Σκουριές, τη στιγμή που είναι κρίσιμη και για την εξέλιξη του έργου, αλλά και την συνέχιση των εργασιών 520 εργαζομένων.

Με  αυτή τη λογική το ΥΠΕΝ θυμίζει το ΚΑΣ που την ευθύνη της καθυστέρησης 2 και πλέον ετών στη λήψη αποφάσεων του για τις αρχαιότητες στις Σκουριές την αποδίδει στο ΣτΕ, που ακόμη δεν έχει εκδώσει απόφαση για το flash smelting!!!

Η κοροϊδία στο αποκορύφωμα της. Δείτε την στο βίντεο εδώ και ειδικότερα από την αρχή μέχρι το 9′:45″.

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 19/9/2017]