ΠΑΝΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ

«Αν ο πρωθυπουργός πιστεύει όντως στις επενδύσεις, τόσες επιχειρήσεις επισκέπτεται, ας κάνει ένα ταξίδι και μέχρι τις Σκουριές της Χαλκιδικής, για να δώσει ένα μήνυμα στους ξένους κεφαλαιούχους που, ενδεχομένως, θα σκέπτονταν την Ελλάδα ως χώρα ευκαιριών».

Το νέο μοντελάκι του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι αυτό που ο ίδιος λίγο καιρό πριν κατέκρινε ως νεοφιλελεύθερο. Με μια καινοτομία. Οικειοποιούμενος πολιτικές που ο ίδιος απετάξατο ως νεοφιλελεύθερες, συνεχίζει να βάλλει κατά του νεοφιλελευθερισμού! Μεγάλο το ταλέντο να προσλαμβάνει το σχήμα του δοχείου, στο οποίο κάθε φορά εισέρχεται , κατά τη διατύπωση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακάλυψε την επιχειρηματικότητα. Τον νοιάζει λέει το επιχειρείν, πεθαίνει για επενδύσεις, παρακαλεί τους ξένους να έλθουν στην Ελλάδα και να συμβάλουν στην ανάπτυξη. Είναι το ίδιο πρόσωπο που, πριν γίνει κυβέρνηση, απειλούσε όσους σκέπτονταν να επενδύσουν στη χώρα. «Τους επενδυτές απλά τους ενημερώνουμε ότι αν τζογάρουν τα λεφτά τους στο ξεπούλημα της πατρίδας μας θα χάσουν τα λεφτά τους», έλεγε σε μια από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, λίγο πριν τις πρώτες εκλογές του 2015. Οι επενδύσεις έπαψαν πλέον να είναι τζόγος αλλά, όπως επισήμανε χθες στην ομιλία του στην Τεχνόπολη και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν είναι επ’ ουδενί ασφαλείς, αφού οι κομματικοί εγκάθετοι τις μπλοκάρουν «με τους κομματικούς τους υπαλλήλους σε δήμους, υπηρεσίες, δασαρχεία, αρχαιολογίες». Αν ο πρωθυπουργός πιστεύει όντως στις επενδύσεις, τόσες επιχειρήσεις επισκέπτεται, ας κάνει ένα ταξίδι και μέχρι τις Σκουριές της Χαλκιδικής, για να δώσει ένα μήνυμα στους ξένους κεφαλαιούχους που, ενδεχομένως, θα σκέπτονταν την Ελλάδα ως χώρα ευκαιριών.

Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε στη συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη να δώσει υπόσχεση ότι ως το τέλος του έτους θα έχει κλείσει η τρίτη αξιολόγηση. Άραγε, θα είναι συνεπής όπως πέρυσι, που υποσχόταν σύντομο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης η οποία έγινε κατορθωτό να κλείσει, με δυσβάστακτο κόστος , έξι μήνες μετά. Επίσης, τι έγινε η περσινό του εξαγγελία ότι η Ελλάδα θα έμπαινε στο QE, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης Πάμε τόσο πρίμα που την ξέχασε

Θα πείτε, εδώ ξέχασε όσα έλεγε για τον ΕΝΦΙΑ ή για τις περίφημες πολεμικές αποζημιώσεις. Μόνο δυο πράγματα δεν ξεχνά. Να υπερασπίζει το καθεστώς Μαδούρο (125 νεκροί σε διαδηλώσεις για τον Αλέξη Τσίπρα μετράνε περισσότερο από τις «δημοκρατικές διαδικασίες» με τις οποίες λέει ότι εξελέγη ο φίλος του, παραβλέποντας και το πρόσφατο συνταγματικό πραξικόπημα).

Δεν ξεχνά ακόμα να υπερασπίσει τον Πάνο Κομμένο. Μπράβο του, αλλά την προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης από τον συνεταίρο του, που αποκαλύφθηκε, θα τη βρει γρήγορα μπροστά του

 

[ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ, του Ηλία Κανέλλη, 11/09/2017]