ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ… ΑΚΟΥ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ… BUSINESS PLAN!!!

Στους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα δεν έχει αξιοποιήσει το πακέτο Γιούνκερ αναφέρθηκε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο Αλ. Φλαμπουράρης είπε χαρακτηριστικά: “Η αξιοποίηση θέλει δύο πράγματα. Έχει μία τρομακτική διαδικασία, πρέπει να καταθέσεις business plan και θέλει έσοδα και έξοδα να είναι συν”.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι “δεν γίνονται αυτά σε μία μέρα, είμαστε κυβέρνηση τετραετίας και είμαστε στα δύο χρόνια. Δεν το έχουμε κάνει αυτό διότι όπως γνωρίζετε το οικονομικό επιτελείο έχει ανάγκες και αρμοδιότητες και αυτό έχει μείνει λίγο πίσω, αλλά έχουμε δύο χρόνια μπροστά μας. Θα ανοίξουν οι κάνουλες τον Αύγουστο του 2018 που θα βγούμε από το μνημόνιο”.

Άμεση ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης:

“Στον τίτλο “Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ” ο κ. Φλαμπουράρης, ενδεχομένως και πολλά μέλη της παρούσας Κυβέρνησης, εντοπίζουν δύο τουλάχιστον άγνωστες σε αυτούς λέξεις: Τις λέξεις “Επενδυτικό” και “Σχέδιο””, αναφέρει η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας κ. Αλέκου Φλαμπουράρη.

“Το μεγαλόπνοο αυτό πλάνο της Ε.Ε. προϋπόθετε από τα Κράτη – Μέλη να πράξουν τα στοιχειώδη: Να εντοπίσουν έργα οικονομικά βιώσιμα, που συμβάλλουν στους σκοπούς της Ε.Ε. για την βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση, που θα έχουν σημαντικό βαθμό ωρίμανσης ικανό για χρηματοδότηση και όλα αυτά να οδηγούν σε έναν εύλογο προϋπολογισμό, που θα συμπεριλαμβάνει και όλους τους πιθανούς κινδύνους κατά την υλοποίηση του κάθε έργου.

Πραγματικά πολλές άγνωστες λέξεις για τον κ. Φλαμπουράρη και τους συνεργάτες του, που θεωρούν ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία την προετοιμασία Business Plan… Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει”, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr, 4/9/2017]