ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ!

Το Όραμα Πολιτών, η Δημοτική Παράταξη Μείζονος Μειοψηφίας Δήμου Αριστοτέλη φέρνει στο φως έναν απίστευτο εμπαιγμό των δημοτών εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Για να φαίνεται πως υπάρχει ενδιαφέρον και για τα μεταλλευτικά χωριά, ο δήμος έχει εντάξει στο Τεχνικό του Πρόγραμμα κωδικούς έργων με μόνιμες πιστώσεις του… ενός ευρώ!!! Διαβάστε το δελτίο τύπου από το Όραμα Πολιτών:

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Βραβείο κουτοπονηριάς και εμπαιγμού των δημοτών  μπορεί κάλλιστα να διεκδικήσει και να κερδίσει η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη καθώς έχει υιοθετήσει έναν κουτοπόνηρο τρόπο να συντάσσει  το Τεχνικό Πρόγραμμα των έργων του Δήμου εμπλουτίζοντας το με έργα – φαντάσματα  που χωρίς να έχει καμία πρόθεση και καμία δυνατότητα να  τα εκτελέσει απλά αρέσκεται στο  να προσποιείται πως θα τα υλοποιήσει.

Πολλές περιοχές του Δήμου, ανάμεσα σ’ αυτές και η Ολυμπιάδα, μάταια περιμένουν η μέριμνα και η φροντίδα της Δημοτικής Αρχής να καλύψει στοιχειωδώς  τις ανάγκες τους. Η Δημοτική Αρχή  όμως  με το Τεχνικό της Πρόγραμμα δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο  καθώς δεσμεύει δαπάνη ενός ευρώ για έργα στον Προϋπολογισμό  για το έτος 2017. Όπως έκανε συστηματικά και κατά το 2016 εμπαίζοντας ουσιαστικά τους συνδημότες μας και αποκαλύπτοντας τις πραγματικές της προθέσεις.

Αλήθεια, ποιος μπορεί να  πιστεύει ότι η ανακαίνιση του Κοινοτικού Καταστήματος Ολυμπιάδας, ένα έργο που υποσχέθηκε η Δημοτική Αρχή από το 2015, μπορεί να εκτελεστεί με ένα ευρώ. Κι όμως, αυτό το ποσό έχει  δεσμεύσει η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη για το 2017.

Ποιος μπορεί να φανταστεί να κατασκευάζονται αποδυτήρια και να εγκαθίσταται και χλοοτάπητας στο γήπεδο της Ολυμπιάδας , με μόλις ένα ευρώ που δέσμευσε, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο , η Δημοτική Αρχή για το 2017 στο Τεχνικό της Πρόγραμμα.

Ακολουθώντας ακριβώς την ίδια λογική η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη, είχε για το 2016 δεσμευτεί για την  επισκευή της παιδικής  χαράς  Ολυμπιάδας. Έργο που ποτέ δεν εκτελέστηκε και τώρα δεν έχει καν ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2017.

Η  συγκεκριμένη πρακτική της Δημοτικής Αρχής Αριστοτέλη που αρέσκεται στην υποκρισία και την κατ’ επίφαση προθυμία έχει πλέον γίνει αντιληπτή από όλους.

Η δέσμευση μόλις με ένα  ευρώ  έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα,  εξυπηρετεί μόνο τη διατήρηση ενός Κωδικού στον ετήσιο Προϋπολογισμό που  ποτέ όμως δεν  ενισχύεται με αποτέλεσμα ποτέ κανένα  από αυτά τα έργα να εκτελείται.   Αποδεικνύεται έτσι περίτρανα  η απροθυμία  και η αδυναμία  της να σχεδιάσει και να υλοποιήσει έστω και ένα μικρό έργο υποδομής σε κάθε οικισμό.

Η  Ολυμπιάδα δυστυχώς αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του παραλογισμού της Δημοτικής Αρχής. Οι κάτοικοί της , είναι αναγκασμένοι να κάνουν χρήση ενός  παλαιού Κοινοτικού Καταστήματος, που πεισματικά αρνείται να ανακαινίσει η Δημοτική Αρχή εδώ και τρία χρόνια, αφού πρώτα φρόντισε να απεντάξει από το Τεχνικό Πρόγραμμα την επέκταση του Κοινοτικού Καταστήματος, που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Με ένα ευρώ στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016 και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017 ανακαίνιση του Κοινοτικού Καταστήματος δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί.

Τα παιδιά είναι αναγκασμένα να παίζουν σε χώρους ακατάλληλους, αφού τρία χρόνια τώρα   δεν έδειξε τη στοιχειώδη  μέριμνα για την κατασκευή μιας  παιδικής χαράς. Το 2016 είχε δεσμευτεί  ένα ευρώ  στο Τεχνικό Πρόγραμμα για αυτόν  το σκοπό. Για το 2017 αγνόησε πλήρως την ανάγκη αυτή, προσποιούμενη μάλλον ότι την έχει καλύψει.  Η σημερινή Δημοτική Αρχή, αντί να σκύψει με αίσθημα ευθύνης και να χρηματοδοτήσει σταδιακά τη συντήρηση , επισκευή και πιστοποίηση των τριών  παιδικών χαρών που είχαμε κατασκευάσει ως προηγούμενη Δημοτική  Αρχή , σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο, αδιαφορεί επιδεικτικά για την ασφάλεια των νηπίων και των παιδιών που συνεχίζουν να παίζουν στις παιδικές χαρές , αφού εκεί βρίσκουν έναν χώρο  ψυχαγωγίας και άθλησης.

Οι νέοι της Ολυμπιάδας δεν έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν σε χώρο σύγχρονο και ούτε θα την έχουν, τουλάχιστον για το 2017, αφού και για τις ανάγκες αυτές η Δημοτική Αρχή εμπαίζει  τους νέους αφού με το ένα ευρώ   που υπάρχει στο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν είναι δυνατόν ποτέ ένα τέτοιο έργο να εκτελεστεί.   

Οι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν  δρόμους με φθαρμένους ασφαλτοτάπητες, αγροτικούς δρόμους εγκαταλελειμμένους,   αφού  η Δημοτική Αρχή δεν  επένδυσε ούτε ένα ευρώ για τη συντήρηση και αποκατάσταση τους την τελευταία τριετία.

Επίσης ποτέ δε φρόντισε να μεριμνήσει για  την ανάπλαση της πλατείας και του κεντρικού δρόμου της περιοχής και  παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της και τις   συνεχείς  επισημάνσεις μας,  δεν έχει προχωρήσει καν στη σύνταξη της απαραίτητης μελέτης, αφήνοντας την τουριστική περιοχή της Ολυμπιάδας αναξιοποίητη και εγκαταλειμμένη.

Η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη εμπαίζει εν ψυχρώ τους Δημότες. Η λογική της κινείται στα όρια του φαιδρού και του κουτοπόνηρου. Όμως, δυστυχώς για την ίδια, έχει αποκαλυφθεί. Δεν είναι σε θέση να παραδώσει στην τοπική κοινωνία ούτε ένα έργο από όσα πλουσιοπάροχα έχει δεσμευτεί προς τους κατοίκους της Ολυμπιάδας. Δεν είναι σε θέση  να φανεί  χρήσιμη στους Δημότες , αντίθετα κάθε μέρα που περνάει ζημιώνει βαθιά  τον τόπο.

Εάν υπήρχε έστω και ένα ψήγμα ειλικρίνειας και σοβαρότητας  από την ίδια, θα είχε φροντίσει  εννέα μήνες τώρα, να ενισχύσει  τους κωδικούς του ενός ευρώ , τροποποιώντας τον  Προϋπολογισμό του 2017  και να  ξεκινήσει  την εκτέλεση των συγκεκριμένων έργων. Όμως ούτε θέλει και ούτε μπορεί.

Αυτή η  Δημοτική Αρχή κρίθηκε, μετρήθηκε και απέτυχε. Τα έργα υποδομής και ανάπτυξης δεν γίνονται με επικοινωνιακά τεχνάσματα και κουτοπονηριές , αλλά με πραγματική δουλειά και προσπάθεια, με  ευθύνη και ικανότητες που δυστυχώς για τον τόπο μας,  δεν χαρακτηρίζουν  τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμος μας βιώνει μια χαμένη Δημοτική θητεία.