ΟΙ ΠΑΣΙΟΝΑΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Βγήκαν ξανά στο προσκήνιο, ξεσκονίζουν το παλιό κλασικό ρεπερτόριο των κινημάτων, και ετοιμάζουν την επόμενη “περφόρμανς” κατά των επενδύσεων, αφού ξέρουν πως είναι το μοναδικό που τους εξασφαλίζει τους δεσμούς με τη δεξαμενή που τους εξέλεξε.

Είναι οι “πασιονάριοι” του αγώνα κατά της στυγνής καπιταλιστικής ανάπτυξης. Οπως ο πράσινος Γιάννης Τσιρώνης που απέδωσε το οικολογικό έγκλημα του Σαρωνικού στην εξάρτηση της κοινωνίας από τα λόμπι του πετρελαίου, καθώς είναι μια άποψη ιδιαίτερα δημοφιλής στον παραδοσιακό ΣΥΡΙΖΑ. Είναι επίσης ο Χρήστος Σπίρτζης που πυροβόλησε τους Γερμανούς για τα αεροδρόμια, καθώς και εκείνος αλλιεύει ψήφους από τις ίδιες ομάδες ψηφοφόρων στις οποίες απευθύνονται πρώην συντρόφοι τους, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Το ίδιο ισχύει για τη βουλευτίνα Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, που πρωτοστατεί στο κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού, κάτι σαν “Εριν Μπρόκοβιτς” της περιοχής ή για τον βουλευτή Δράμας Χρήστο Κραγιαννίδη που ευχήθηκε από την ιστοσελίδα commonality.gr (απηχεί τις απόψεις των 53, καθώς ο ίδιος είναι μέλος της), το ίδιο πράγμα με τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού Νίκο Καρανίκα, αλλά λίγο πιο κόσμια : “Να πάει στο καλό η Eldorado, κατά προτίμηση στον Καναδά για να μολύνει τα δάση του και τα νερά του”.

Τέτοιους πύρινους λόγους από πολιτευτές, βουλευτές και υπουργούς για το πως εννοούν τις αριστερές επενδύσεις στην Ελλάδα, έχουμε να μετρήσουμε πολλούς το προσεχές διάστημα. Καθώς η κυβέρνηση θα υποχωρεί σε Ελληνικό και Σκουριές, στους λιγνίτες της ΔΕΗ, στα νερά της ΕΥΔΑΠ και αλλού, τόσο θα αυξάνονται οι φωνές εκείνες που επένδυσαν σε ψεύτικα αφηγήματα για να αποσπάσουν την ψήφο των πολιτών, και σήμερα, έχοντας κρατήσει την έδρα και το υπουργικό τους αξίωμα, είναι παντελώς εκτεθειμένοι.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Φιντικάκη.

 

[ΠΗΓΗ: http://www.liberal.gr, του Γιώργου Φιντικάκη, 17/9/2017]