ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ: ΕΚΠΝΕΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΗΣ ELDOARADO

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος στη Λεωφόρο Μεσογείων  πραγματοποιoύν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής καθώς εκπνέει σήμερα η προθεσμία που έδωσε η Eldorado Gold για την έκδοση άδειας για τις Σκουριές. Οι εργαζόμενοι ήρθαν στην Αθήνα με 30 πούλμαν και υπολογίζεται ότι είναι περίπου 1000 άτομα.

H τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στη Μεσογείων και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Κατεχάκη.

Η καναδική εταιρεία έχει προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση κατά την οποία δεν δοθεί η άδεια τροποποίησης ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για τις Σκουριές, τότε από την Παρασκευή θα μπει «λουκέτο» στα εργοτάξια των μεταλλείων Χαλκιδικής.

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την κυβέρνηση και την εταιρεία για να έχουμε δουλειά εμείς. Οι τρεις άδειες που δόθηκαν για την Ολυμπιάδα δεν αρκούν για να προχωρήσει το έργο, είναι ενιαίο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων, Χρήστος Ζαφειρούδας.

Οι μεταλλωρύχοι μετά τη συγκέντρωση στο υπ. Περιβάλλοντος στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου και τη Βουλή.

Κινήσεις από Τριντό και Μακρόν προς Τσίπρα

Την ώρα που οι δύο πλευρές φαίνεται να εμμένουν στη θέση τους, ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα αναμενόταν να υπάρξει και γαλλική διαμεσολαβητική προσπάθεια από τον Εμμανουέλ Μακρόν.

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: thetoc.gr, 21/9/17