ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ …!!!

Η Ιστορική έδρα του Δήμου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ο παραδοσιακός οικισμός της ΑΡΝΑΙΑΣ, έσπασε εφέτος κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας τουριστών.

Καθημερινά κατακλύζεται  από πολυάριθμα γκρουπ Γερμανών, Άγγλων, Σέρβων, Ρώσων, Τούρκων, Βουλγάρων, Ρουμάνων, Γάλλων, Ισραηλινών καθώς και μεμονωμένο επισκεπτών.

Η μοναδικότητα του Ναού του Αγ. Στεφάνου, όπου μπορεί κανείς να δει την  συνέχεια της Ορθοδοξίας από τον 4ο αιώνα, μέχρι σήμερα, περπατώντας επάνω στο γυάλινο δάπεδο και παρατηρώντας τους τρεις Ναούς που υπάρχουν μέσα στον ναό και κάτω από αυτόν, τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα  και η πρωτοτυπία του μνημείου, μαγνητίζουν τους επισκέπτες!!!

Το ιστορικό και λαογραφικό μουσείο καθώς και το μουσείο υφαντικής τους εντυπωσιάζουν ευχάριστα!!! (τις ώρες και τις μέρες που είναι ανοιχτά)…

Τα δαιδαλώδη γραφικά της σοκάκια, με τα καλντερίμια, τα καλοδιατηρημένα της αρχοντικά και το πλούσιο παραδοσιακό αρχοντικό της απόθεμα, αποσπούν καθημερινά ευγενέστατα σχόλια  και αποτελούν τα πιο πολυ-φωτογραφημένα στοιχεία του οικισμού!!!

Ο Δήμος Αριστοτέλη, αναγνωρίζοντας αυτή την ιδιαιτερότητα και το συγκριτικό πλεονέκτημα   που προσφέρει στο τουριστικό προϊόν του Δήμου η Αρναία,  με ευαισθησία … και   πρωτοτυπία …, δίνει απλόχερα τις εικαστικές του ανησυχίες σ΄αυτόν τον οικισμό!!!

και επειδή μια φωτογραφία – χίλιες λέξεις …

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ – ΘΑΥΜΑΣΤΕ –  ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!

Σ΄ αυτόν τον τόπο, αφού τον τιμώρησαν- αγνόησαν και εγκατέλειψαν, εδώ και τρία χρόνια, ήρθαν και βάζουν την δική τους πινελιά στον όμορφο καμβά του οικισμού!!!

Στα σοκάκια της, όπου χρειάζεται συντήρηση και φροντίδα των λιθόστρωτων, απλά ΣΟΒΑΤΙΖΟΥΝ με τσιμέντο τα κενά όπου  υπάρχουν ξεκολλημένες πέτρες.

Όταν λέμε σοβατίζουν εννοούμε, κυριολεκτικά σοβατίζουν και πασαλείβουν και τις υγιείς παρακείμενες πέτρες!!!

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!

Αυτή τους η εικαστική τους παρέμβαση οφείλετε άραγε σε:

ΕΝΔΟΙΑ – ΑΓΝΟΙΑ – ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ:

Αφήνουμε τους αναγνώστες να βγάλουν ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα!!!

Μόλις λίγα μέτρα πιο πέρα όπου πραγματικά και χρειάζεται λιγο λάσπη δεν είχαν την ευαισθησία να βάλουν

 

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr, 24/9/2017]