ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ, ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΥΠΕΝ

Με δακρυγόνα υποδέχθηκε η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά» εργαζόμενους που διεκδικούν δικαίωμα στην εργασία!

Σήμερα το πρωί περίπου 150 μεταλλωρύχοι, εργαζόμενοι των Μεταλλείων Κασσάνδρας έφτασαν με τρία λεωφορεία έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στην Αθήνα. Σκοπός των εργαζομένων ήταν να συναντήσουν του Υπουργό κο Σταθάκη ή τον Υφυπουργό κο Φάμελο και να πάρουν μια απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι με τις δουλειές τους.

Τους εργαζόμενους υποδέχθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη περίπου δύο διμοιρίες ΜΑΤ, εμποδίζοντας την είσοδό τους στο Υπουργείο. Επικράτησε ένταση και σημειώθηκαν στην αρχή μικρής έκτασης επεισόδια, με αποτέλεσμα μια μικρή ομάδα δέκα περίπου εργαζομένων να καταφέρει να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να ανέβει μέχρι τον πρώτο όροφο του υπουργείου.

Στη συνέχεια όμως, όταν επιχείρησαν κι άλλοι μεταλλωρύχοι να εισέλθουν στο Υπουργείο οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα αέρια, με αποτέλεσμα κάποιοι εργαζόμενοι να πέσουν και να τραυματιστούν ελαφρώς. Γενικά επικρατεί εκνευρισμός μεταξύ των εργαζομένων για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια εκ μέρους της κυβέρνησης. Τα γεγονότα τρέχουν και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες…

Ο πρόεδρος του σωματείου υπογειτών Χρήστος Ζαφειρούδας, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους μεταλλωρύχους, δήλωσε στο ΣΚΑΪ πως «ώρα με την ώρα θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη. Θα μείνουμε εδώ μέχρι να πάρουμε τις άδειες. Πρέπει να τις δώσουν για να έχουμε δουλειά. Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις θέσεις εργασίας μας».