Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Απόβαση στον Βορρά πραγματοποιεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των επαφών του ενόψει της παρουσίας του στην 82η ΔΕΘ. Στόχος του ηγετικού επιτελείου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι από τη μία ο αρχηγός της ΝΔ να έχει ουσιαστικές συζητήσεις με τους φορείς της Θεσσαλονίκης και από την άλλη να κερδίσει και τις εντυπώσεις, μπαίνοντας σφήνα στην εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ που είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Η Πειραιώς ποντάρει πολλά στην παρουσία της ΝΔ και του αρχηγού της στη φετινή ΔΕΘ, καθώς προεξοφλεί ότι ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να μεταδώσει από τη Θεσσαλονίκη ένα κυβερνητικό success story για ανάκαμψη της οικονομίας. Απέναντι στη θριαμβολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙ7Α-ΑΝΕΛ το γαλάζιο στρατόπεδο επιδιώκει όμως να εμφανιστεί με ρεαλιστικό λόγο, να δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις στα αιτήματα φορέων αλλά και να περιγράψει συγκεκριμένες πτυχές του σχεδίου του για την έξοδο από την κρίση. Γι’ αυτόν τον λόγο, η προετοιμασία του κόμματος είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίς.

Έτσι, σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί στη Θεσσαλονίκη με τους παραγωγικούς φορείς, με εκπροσώπους των επιστημόνων, καθώς και με την ακαδημαϊκή κοινότητα της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας. Σε δώδεκα ημέρες από σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί ξανά απέναντι στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης στην ομιλία του στο Βελλίδειο και η επιθυμία του είναι να έχει ακούσει εγκαίρως τις προτάσεις τους, ώστε να μπορέσει να τις ενσωματώσει στο γαλάζιο πρόγραμμα, αλλά και σε αυτά που ο ίδιος θα εξαγγείλει. Άλλωστε, πεποίθηση της Πειραιώς είναι ότι οι τομείς της αγοράς και της παραγωγής αποτελούν πεδία που η ΝΔ γνωρίζει καλά και γι’ αυτό θεωρούν επιβεβλημένο να υπάρχει καλή συνεργασία και επικοινωνία με τους εκπροσώπους τους.

Προτεραιότητες

Με τη σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα, στόχος είναι επίσης να καταδειχθεί στους πολίτες ότι η ΝΔ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρόκειται να συναντηθεί τα απόγευμα με τα σωματεία εργαζομένων της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, θέλοντας να δείξει ότι – σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – στηρίζει έμπρακτα την επένδυση της εταιρείας στη Χαλκιδική, που είναι μία από τις μεγαλύτερες στη χώρα μας.

Βασικό μέλημα της ΝΔ πάντως – όπως επισημαίνεται από την Πειραιώς – είναι η αξιωματική αντιπολίτευση να κινηθεί σε παρόμοιους ρυθμούς και τις επόμενες ημέρες μέχρι την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το τριήμερο 15-17 Σεπτεμβρίου. Προτεραιότητα δηλαδή θα δοθεί στην προβολή των θετικών προτάσεων της ΝΔ, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν θα υπάρχει αυστηρή κριτική για τις κυβερνητικές αστοχίες όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, όπως για τη φορολογία, τον ΕΝΦΙΑ και τους πλειστηριασμούς.

Στο μεταξύ, πυρά εκτόξευσαν χθες η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα που αφορούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Ο κ. Τσίπρας στο παρελθόν έκανε την αγιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τώρα του Ανδρέα Παπανδρέου. Ίσως του χρόνου κάνει του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μονίμως ψαρεύει σε θολά νερά γυρνώντας στο παρελθόν, γιατί εκείνος έχει υποσκάψει το παρόν και το μέλλον της χώρας» σχολίασε με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο ο πρόεδρος της ΝΔ. Πρόσθεσε δε ότι δεν θα ακολουθήσει τον Πρωθυπουργό στη βουτιά του χθες, καθώς τον ενδιαφέρει «πώς θα είναι η Ελλάδα του 2030, όχι πώς ήταν η Ελλάδα του 1980». Ανάλογου ύφους ήταν και η ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως με το άρθρο του «συνεχίζει το ταξίδι του στο μακρινό παρελθόν. Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν».

 

[ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ, του Μάνου Χαραλαμπάκη, 4/9/2017]