ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ – Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ

Η Eldorado Gold ξεκινά εποικοδομητικό διάλογο με την Ελληνική Κυβέρνηση

Η Eldorado Gold Corporation ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε εποικοδομητικό διάλογο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, για να βρεθεί κοινό έδαφος όσον αφορά την ανάπτυξη της επένδυσης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Χαλκιδική.

Η ανακοίνωση εξεδόθη μετά τη συνάντηση των διαμαρτυρόμενων μεταλλωρύχων που κατέβηκαν από την Χαλκιδική τόσο με τον Γ.Γ. ΥΠΕΝ κο Βερροιόπουλο, όσο και με τη διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός, της ελληνικής θυγατρικής της Eldorado Gold.

Ο George Burns, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, σχολίασε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με το ΥΠΕΝ. Πέραν αυτού, την προηγούμενη εβδομάδα το ΥΠΕΝ εξέδωσε μια σειρά αδειών ρουτίνας για το έργο της Ολυμπιάδας, οι οποίες εκκρεμούσαν εδώ και πολύ καιρό. Σαν αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων, έχουμε αποφασίσει την προσωρινή αναβολή της απόφασής μας να θέσουμε τα έργα μας στη Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης”.

Ο κ. Burns συμπέρανε: “Διατηρούμε το δικαίωμα να θέσουμε τα έργα μας σε καθεστώς συντήρησης και να λάβουμε άμεσα νομικά μέτρα για να προστατέψουμε την Εταιρεία και τα δικαιώματά μας στην Ελλάδα, σε περίπτωση που ο διάλογος με το ΥΠΕΝ αποδειχθεί ανεπιτυχής. Παράλληλα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η διαδικασία της διαιτησίας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την Ελληνική Κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών.”

Οι επιφυλάξεις των Καναδών δεν μπορεί να πει κανείς πως είναι αδικαιολόγητες, αφού στο παρελθόν είχαν επιχειρηθεί κι άλλες προσεγγίσεις με μηδενικό αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά οι ελπίδες είναι περισσότερες αφού η επίτευξη λύσης είναι πλέον η μόνη οδός επιστροφής στην ομαλότητα για την ΒΑ Χαλκιδική.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αισθάνονται όχι μόνο δικαιωμένοι για την κινητοποίησή τους, αλλά και ανακουφισμένοι, διότι το φάσμα της ανεργίας απομακρύνεται – έστω και προσωρινά.