“ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΓΙΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΥΑΝΙΟ… ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ”

Το σχόλιο που ακολουθεί το βρήκαμε στις ομάδες που υπάρχουν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης υπέρ της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική.

Δημοσιεύτηκε ανήμερα του εορτασμού Αγίου Νικήτα που οι μητέρες, οι σύζυγοι, οι κόρες και οι αδελφές των μεταλλωρύχων στη Μ. Παναγία προσευχήθηκαν για την επικράτηση της ειρήνης στην πολύπαθη περιοχή, όπως επίσης και να έχει αίσιο τέλος η νέα μεγάλη αγωνία που πέρασαν χιλιάδες οικογένειες μεταλλωρύχων και εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας.

Πρόκειται για ένα διαχρονικό σχόλιο, κατά τη γνώμη μας,  που έχει γραφτεί από μια νεαρή κάτοικο των Μαδεμοχωρίων, που περιγράφει την αγανάκτηση που επικρατεί στις τάξεις της τοπικής παραγωγικής κοινωνίας απέναντι σε όσους κυνηγούν τον μεταλλωρύχο, τα μεταλλεία, το ψωμί του και τολμούν επίσης να αμφισβητούν την αγάπη του για τον τόπο του.

Υπάρχουν μεγάλες αλήθειες σ’ αυτό το μικρό σε έκταση κείμενο και καλά θα κάνουν αυτοί που έχουν στραμμένο το μικροσκόπιο τους επάνω στα Μαδεμοχώρια της ΒΑ Χαλκιδικής και τους βιοπαλαιστές κατοίκους τους να τις προσέξουν.

“Καλησπέρα και από μένα!!

Συντοπίτες και συναγωνιστές σήμερα δώσαμε το παρόν στο Ιερό Προσκύνημα Μ.Παναγίας για να προσευχηθούμε υπέρ υγείας όλων μας και υπέρ της γαλήνης ΜΑΣ!

Εσείς μεγαλώσατε με το φόβο μήπως κλείσουν τα μεταλλεία…Εμείς, τα παιδιά σας έχουμε ένα αβέβαιο παρόν και ένα αβέβαιο μέλλον… δεν είστε σίγουροι αν αύριο θα έχετε να μας χαρτζιλικώσετε, να μας ψωνίσετε τα σχολικά μας, να μας σπουδάσετε!

ΚΑΙ ΔΕΝ φταίτε εσείς για αυτό…φταίει ο κάθε δημόσιος υπάλληλος που δυσφημεί την θάλασσα μας… φταίνε οι “κύριοι” τους οποίους καλέσατε πολλές φορές στον τόπο μας για να δούνε την θάλασσα και τα βουνά μας ΚΑΙ δεν έκαναν τον κόπο να εμφανιστούν… φταίνε όλοι αυτοί οι βολεψάκηδες του Δημοσίου και της κυβέρνησης των οποίων οι τσέπες είναι γεμάτες που εσείς έχετε χάσει τον ύπνο σας….

Στο μόνο που ίσως να “φταίμε” είναι που δεν φοράμε κουκούλες και δεν καίμε ξένες περιουσίες… έως πότε θα καθόμαστε και θα υπομένουμε; έως πότε θα γογγύζουμε κάθε φορά που μας χτυπάει την πόρτα η ανεργία;

Λοιπόν…..

ΑΡΚΕΤΑ τους αφήσαμε να νομίζουν ότι κυβερνούν τον τόπο μας!

ΑΡΚΕΤΑ καθίσαμε και ακούσαμε τόσες μπαρούφες περί αρσενικού και κυανίου!

ΑΡΚΕΤΑ μείναμε στα λόγια!

ΑΡΚΕΤΑ είδατε τα πονεμένα μάτια των παιδιών και των εγγονιών σας να σας κοιτούν με απορία για το μέλλον της οικογένειας!

Ο τόπος μας είναι η ζωή μας…δεν θα αφήσουμε και την επόμενη γενιά να ζει με τον φόβο της φτώχειας…. και πάνω ΑΠΟ ΟΛΑ δεν θα μας διώξει κανένας απο τον τόπο μας και δεν θα παίζει κανείς με την αγωνία μας.

Καληνύχτα σας”

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 22/9/2017]