ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ELDORADO GOLD – ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Η κυβέρνηση θέλει κάθε επένδυση που κινείται σε νόμιμα πλαίσια» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας αναφορικά με την ανακοίνωση για παύση επενδύσεων στην Ελλάδα από την Eldorado Gold ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στις Σκουριές σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Κάποιοι στην Αθήνα δεν θέλουν να ακούσουν. Οι μεταλλωρύχοι δεν φοβόμαστε κανέναν και τίποτα γιατί παίζουμε με τη ζωή μας κάθε ημέρα οπότε δεν μας πειράζει να αντιπαρατεθούμε με μία ανάξια κυβέρνηση γεμάτη από ψεύτες. Είμαστε συνολικά 2.400 εργαζόμενοι συμπεριλαμβανομένων των εργολάβων. Η κυβέρνηση αμφισβητεί τα συγκεκριμένα νούμερα. Η κυβέρνηση με τις τακτικές της προσπαθεί να εξαντλήσει και τους εργαζομένους και τον επενδυτή. Αυτό που πιστεύουμε είναι πως η εταιρεία θα κάνει παύση εργασιών και πως θα δηλώσει πως δεν υπάρχει αντικείμενο. Με την ανακοίνωση ουσιαστικά η εταιρεία αναφέρει πως αντικείμενο θα έχουν 100 μόλις εργαζόμενοι. Το θέμα με τις Σκουριές δεν είναι περιβαλλοντικό αλλά πολιτικό».

Την ίδια ώρα, ο Χρήστος Μαντάς, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σημείωσε αναφορικά με την αναστολή εργασιών της Ελληνικός Χρυσός:   «Δεν ξέρω γιατί η εταιρεία επέλεξε αυτή τη στιγμή να ανακοινώσει το πάγωμα της επένδυσης τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η διαιτησία. Σήμερα η εταιρεία μιλά για αναστολή εργασιών κάτι που κατά την άποψή μου αποτελεί κίνηση διαπραγμάτευσης. Καλό είναι να μην είμαστε βιαστικοί με την συγκεκριμένη υπόθεση, καλό είναι να δούμε όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Η κυβέρνηση θέλει κάθε επένδυση που κινείται μέσα στα νόμιμα πλαίσια. Όλες οι πρωτοβουλίες που χρειάζεται θα ληφθούν αλλά πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως το Σύνταγμα είναι οδηγός και πρέπει να γίνεται σεβαστό».

 

[ΠΗΓΗ: http://www.lifo.gr, 11/9/2017]