Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ»

«Η σημερινή κυβέρνηση έχει αλλεργία στις επενδύσεις», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

«Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να πείσει ότι κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση, εκείνο όμως που βλέπουμε είναι ότι δεν τον ακολουθεί η κυβέρνησή του. Η κυβέρνησή του είναι που βάζει υποσημειώσεις, αστερίσκους στην επένδυση στο Ελληνικό, η κυβέρνησή του είναι εκείνη που έχει στραφεί εναντίον της επένδυσης της “Ελληνικός Χρυσός”, και πάντως δεν φτάνουν τα μερεμέτια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των επενδύσεων στην Ελλάδα, που είναι συνδεδεμένες με τις νέες δουλειές και με την ανάγκη η χώρα να μπει σε μια καινούργια τροχιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Αφού επισήμανε ότι «όποιες επενδύσεις συζητούνται αυτή την ώρα -Ελληνικό, COSCO, περιφερειακά αεροδρόμια, ο “Χρυσός”, τον οποίο εμποδίζει η κυβέρνηση στη Χαλκιδική – είναι επενδύσεις που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση», ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «πρέπει να γίνει ένα τεράστιο άλμα, που αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει» γιατί «μετρήθηκε, ζυγίστηκε και βρέθηκε ελλιποβαρής».

«Η κυβέρνηση αυτή ήρθε ισχυριζόμενη ότι θα σκίσει τα μνημόνια με ένα νόμο και με ένα άρθρο και ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα σε καλύτερες μέρες. Αντί να σκίσει τα μνημόνια, μετά το τρίτο μνημόνιο προχώρησε και στο τέταρτο, με οδυνηρά μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους και σε μια μόνιμη λιτότητα» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας πως ενώ «ήρθε (σ.σ. η κυβέρνηση) να βοηθήσει τους φτωχούς, κάνει τους φτωχούς φτωχότερους κάθε μέρα».

«Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που προχωρεί με σημαία το ψεύδος» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και χαρακτήρισε “καταδικασμένες” τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για ανάκαμψη. Ερωτηθείς για την επικείμενη παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο κ. Χατζηδάκης είπε πως ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει “μια τοποθέτηση η οποία θα κινείται στην κατεύθυνση της αλήθειας και της υπευθυνότητας”.

Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είναι «αλήθεια και υπευθυνότητα» καθώς «έχουμε πληρώσει πανάκριβα τα ψέματα, τον λαϊκισμό και την αερολογία».

Για να γίνει αυτό, όπως είπε, «πρέπει να προχωρήσουμε από τον δρόμο της κοινής λογικής και των καλών ευρωπαϊκών πρακτικών» και «αυτό θέλει να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία επιχειρώντας να διδαχθεί τόσο από τα δικά της λάθη όσο και από τα λάθη των άλλων και να εφαρμόσει πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία, στην Κύπρο, που έγιναν και πάλι κανονικές ευρωπαϊκές χώρες».

Ερωτηθείς για την προοπτική διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε: «Η διεύρυνση που θέλει να κάνει η Νέα Δημοκρατία είναι πρωτίστως προς τους πολίτες που απορρίπτουν όλα τα κόμματα και βλέπουν με δυσπιστία την πολιτική. Θέλει να απευθυνθεί στον μέσο Έλληνα και να τού πει ότι αυτό που εκφράζουμε είναι η ρεαλιστική ελπίδα, μια πολιτική που πέτυχε σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Απευθυνόμαστε σε αυτούς τους πολίτες χωρίς αλαζονεία και αυταρέσκεια, δεχόμενοι ότι έχουν γίνει λάθη, αλλά τονίζοντας οπό την άλλη πλευρά ότι με τη δημαγωγία και την αερολογία δεν μπορούν να βρεθούν λύσεις. Η Ελλάδα χρειάζεται στροφή στη σοβαρότητα και την κανονικότητα και αυτό είναι που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία».

 

[ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, 6/9/2017]