ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ…

Το ακούσαμε (ή καλύτερα το διαβάσαμε) κι αυτό… Ο Τόλης υποδεικνύει στην «Ελληνικός Χρυσός» τρόπους να αποφύγει τη διαιτησία!!!

Έγραψε –λέει–, στο μπλογκ του στις 8 Αυγούστου πως «Αν πραγματικά η εταιρεία αντιτίθεται στη διαιτησία (με επίδικο τη μεταλλουργία και την παραβίαση των άρθρων 3.2-3.5 της σύμβασης), δεν έχει παρά να επικαλεστεί την εκκρεμότητα της υπόθεσης ενώπιον του ΣτΕ για να ζητήσει την αναβολή της μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου». Και λίγες μέρες μετά στις 13 Αυγούστου, η εταιρεία χρησιμοποίησε αυτό ακριβώς το επιχείρημα σε άρθρο του Κυριακάτικου «Πρώτου Θέματος»:

«H Eλληνικός Χρυσός αναφέρει οτι δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο της διαιτησίας η μέθοδος μεταλλουργίας (flash smelting), που είναι το σημείο της μεγάλης αντιδικίας μεταξύ των δύο πλευρών, διότι για την υπόθεση υπάρχει προσφυγή της Ελληνικός Χρυσός στο ΣτΕ που στρέφεται κατά της τελευταίας απόφασης Σκουρλέτη και αφορά τη μη έγκριση της τεχνικής μελέτης του έργου. “Από τη στιγμή που υπάρχει εκκρεμοδικία δεν μπορείς να πας σε διαιτησία, εκτός και αν η Ελληνικός Χρυσός αποσύρει την προσφυγή της”, αναφέρουν ενημερωμένες πηγές της εταιρείας».

Ευτυχώς βρε παιδιά, που βρέθηκε κι αυτός ο χριστιανός και βρήκαμε ένα επιχείρημα της προκοπής…

(Προς λύση κάθε παρεξήγησης, να διευκρινίσω πως η υπόθεση της εκκρεμοδικίας ακούγεται μέσα στην εταιρεία από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε όλο αυτό με τη «διαιτησία»… Το «Πρώτο Θέμα» αναφέρεται σε συζητήσεις με στελέχη της εταιρείας. Ούτε σε ανακοινώσεις, ούτε σε δελτία τύπου. Εξάλλου, τι να βγει να επιχειρηματολογήσει κανείς αφού ακόμα το περιεχόμενο, η διαδικασία και η ουσία της διαιτησίας παραμένει επτασφράγιστο μυστικό;;;)

Όσο για το «Θα μπορούσε να το κάνει [σ.σ. να αποσύρει την προσφυγή της] η εταιρεία εάν μέσα από τον διάλογο άναβε κάποιο πράσινο φως για τις εκκρεμείς αδειοδοτήσεις», που τόσο ενόχλησε τον Τόλη, δεν βλέπω πουθενά να αναφέρεται σαν επίσημη θέση της εταιρείας… Το άρθρο του «Πρώτου Θέματος» το αναφέρει σαν άποψη των πηγών του. Αλλά βέβαια καταλαβαίνουμε όλοι γιατί ενόχλησε τόσο τον κο Παπαγεωργίου και την παρέα του… Οτιδήποτε μπορεί να φέρει στο τραπέζι του διαλόγου κυβέρνηση και εταιρεία, οποιαδήποτε κίνηση καλής θέλησης, οτιδήποτε προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης, ενοχλεί… Έτσι δεν είναι;