#SKOURIES: ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ Η ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΜΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑ ΧΡΕΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Γ. ΖΟΥΜΠΑ;

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς κατά την διάρκεια της αρνητικής εισήγησης του για την ΜΠΕ που κατέθεσε η Ελληνικός Χρυσός για τη διενέργεια ερευνητικών γεωτρήσεων στην περιοχή της Στρατονίκης επικαλέστηκε μεταξύ άλλων και σαν επιχείρημα την ύπαρξη αρχαιολογικού χώρου που βρίσκεται στη θέση “Χωρούδα”.

Όσοι διαβάσατε την σχετική ανάρτηση μας είμαστε βέβαιοι ότι θα συμφωνείτε ότι μιλάμε για ένα χώρο που η επισκεψιμότητα του είναι μεγαλύτερη από την Ακρόπολη της Λίνδου στην Ρόδο, ενώ κοιτάει στα μάτια τον Παρθενώνα και να είναι καλά ο Γιώργος Ζουμπάς που το συμπεριέλαβε στα επιχειρήματα του, καθώς το είχαμε ξεχάσει παρά τους χιλιάδες επισκέπτες που συρρέουν καθημερινά για να επισκεφτούν τη “Χωρούδα” μας.

Το σίγουρο είναι πως στο… μυαλό του εκτελούντος χρέη δημάρχου βρισκόταν κατά… σύμπτωση και η αμφιλεγόμενη ΜΚΟ “παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων”. Μια ώρα περίπου πριν τη διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου έγραψε σε tweet στο #skouries:

Απίστευτη η σύμπτωση ως προς την ταύτιση απόψεων ανάμεσα στις δυο πλευρές, με την ΜΚΟ να επικαλείται τη “Χωρούδα” χωρίς να μπαίνει στη διαδικασία των τυμπανοκρουσιών για τον αρχαιολογικό χώρο που δήθεν απειλείται από το γεωτρύπανο της Ελληνικός Χρυσός και παρά την γενικότερη πολύ κακή άποψη που υποστηρίζουν δημοσίως η μια πλευρά για την άλλη.

Τελευταίο κρούσμα ήταν το “κράξιμο” που του έκανε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για το γεγονός ότι δεν τους ενημέρωσε για τη συζήτηση που άνοιξε για το ζήτημα των γεωτρήσεων στην επιτροπή ποιότητας του Δήμου.

Προτελευταίο κρούσμα η παρατήρηση που έκανε η αμφιλεγόμενη ΜΚΟ στο Γιώργο Ζουμπά για το ζήτημα της γαλάζιας σημαίας του Στρατωνίου και τη διατήρηση της, ενώ ο ίδιος υποστήριζε ότι τελούσε εν αγνοία για τη σκευωρία που έστησε η ΜΚΟ σε βάρος του οικισμού και των επαγγελματιών του, χωρίς βέβαια ποτέ μέχρι σήμερα να την καταδικάσει ή να την υπερασπιστεί.

Στάχτη στα μάτια λένε πολλοί, καθώς όπως ακούγεται όσο θα πλησιάζει η λήξη της θητείας της τρέχουσας δημοτικής αρχής η αμφιλεγόμενη ΜΚΟ και ο Γιώργος Ζουμπάς θα έχουν μια κοινή φωνή στο θέμα των μεταλλείων.

Έτσι είναι… Ο χρυσός τους… μαλωμένους antigold τους φέρνει πιο κοντά!