Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Το ότι ο –μη εκλεγμένος– δήμαρχος Αριστοτέλη κος Ζουμπάς δεν είναι δήμαρχος όλων των δημοτών είναι γνωστό από την ημέρα που αντικατέστησε τον ρίψασπι Γιάννη Μίχο.

Αλλά το να αγνοεί την μεγαλύτερη εργατική δύναμη του δήμου για την εξυπηρέτηση των μικροκομματικών και παραταξιακών του συμφερόντων, είναι όχι μόνο άκομψο και απαράδεκτο, αλλά και προσβλητικό προς μερικές χιλιάδες ανθρώπους που ζουν από τη μεταλλευτική.

Στην πρόσφατη ανακοίνωση των σωματείων των εργαζομένων στην Ελληνικός Χρυσός με αφορμή τις δηλώσεις Ζουμπά στην ΕΤ3, οι εργαζόμενοι τονίζουν:

«Για κάποιους που εκτελούν χρέη δημοτικής αρχής στην Ιερισσό, είμαστε εντελώς αόρατοι. Έφτασε η ώρα λοιπόν και να μας δουν και να μας μάθουν».

Αν ο κος Ζουμπάς αγνοεί το ποιοι και πόσοι είναι οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, ίσως πράγματι χρειάζεται να τους γνωρίσει από κοντά… Δεν θα επιμείνω για τις 6.500-7.000 κόσμο, εργαζόμενους και οικογένειες, που κατέβηκαν στην Αθήνα στην μεγαλειώδη πορεία των μεταλλωρύχων στις 16/4/2015, αλλά φτάνουν 5.000, όσους τους καταμέτρησαν οι μετριοπαθείς antigold, να πεταχτούν για μια διαμαρτυρία στο δημαρχείο Ιερισσού;

Ίσως είναι καιρός ο κος Ζουμπάς να κάνει το επόμενο βήμα… Να πετάξει την κομματική προβιά, να πετάξει την antigold μάσκα, και να παίξει σωστά το ρόλο του ως δήμαρχος ΟΛΩΝ των δημοτών του… Διάλογος, συζήτηση, εξεύρεση κοινών θέσεων. Έτσι παίζεται αυτό το παιχνίδι…

Αλλιώς υπάρχει πάντα προς χρήση και η αξέχαστη ατάκα Μίχου: «Προσωπικές και επαγγελματικές αρμοδιότητες και υποχρεώσεις, σε ένα αβέβαιο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, με οδηγούν για το καλό του τόπου και της παράταξης, να κάνω έγκαιρα ένα βήμα πίσω, ανοίγοντας τη διαδικασία διαδοχής μου στο Δήμο Αριστοτέλη»….

Το «έγκαιρα» βέβαια έχει παρέλθει προ πολλού, αλλά ισχύει πάντοτε το «κάλλιο αργά παρά ποτέ»…