ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ Κας Κ. ΙΓΓΛΕΖΗ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Όταν βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου βγαίνει και δηλώνει πως «η εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική αντιστρατεύεται την προοπτική αυτού του τόπου», τότε φτάνουμε στο σημείο που πρέπει να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας!

Τον προσφιλή της ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης» διάλεξε η κα Ιγγλέζη για να επανεμφανιστεί στο antigold προσκήνιο. Προφανώς τα εγκαίνια του εργοστασίου της Ολυμπιάδας που έχουν ανακοινωθεί για τα μέσα Σεπτεμβρίου λειτουργούν σαν κόκκινο πανί για όλους τους οπαδούς της αποανάπτυξης.

Αναφερόμενη στην προσφυγή στη διαιτησία, η Κ. Ιγγλέζη έκανε λόγο για έναν τρόπο «αντιμετώπισης της κοροϊδίας που πήγε να παίξει η Ελληνικός Χρυσός στο ελληνικό δημόσιο, ισχυριζόμενη ότι μπορεί να κάνει μεταλλουργία χρυσού στη Χαλκιδική- πράγμα που έχει αποδειχθεί πια νομίζω περίτρανα ότι δεν μπορεί να γίνει. Η Ελληνικός Χρυσός έχει κοροϊδέψει το ελληνικό δημόσιο κι γι’ αυτό ακριβώς η ελληνική κυβέρνηση προσφεύγει στη διαιτησία». Ειλικρινά ζούμε στην χώρα του «ο καθένας δηλώνει ότι του κατέβει»! .Κατ’ αρχάς υπάρχει σαφής διαφοροποίηση από τις δηλώσεις Σταθάκη, ο οποίος δηλώνει πως θεωρεί τη διαιτησία τρόπο επίλυσης διαφορών, ενώ η κα Ιγγλέζη μιλάει για κοροϊδία του δημοσίου και για μια δική της άποψη περί του ότι δεν μπορεί να γίνει μεταλλουργία στην Χαλκιδική… Και μάλιστα αυτό έχει αποδειχθεί… περίτρανα!!!

Δεν έλειψε και η απόπειρα να προδικάσει αποτελέσματα με τη δήλωση «δεν είναι δυνατόν με μια τέτοια επιστημονική τεκμηρίωση που υπάρχει από το υπουργείο για το ότι δεν μπορεί να εκπληρωθεί ο όρος με την μεταλλουργία χρυσού στην περιοχή, ο οποίος είναι βασικός όρος της σύμβασης, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος δικαστής ο οποίος θα αμφισβητεί τέτοιο πράγμα». Περιμένουμε την «επιστημονική τεκμηρίωση» από το υπουργείο, που αρχίζει και τελειώνει στο ότι οι δοκιμές έγιναν στην Φινλανδία με υλικό από τη Χαλκιδική, και όχι στην Χαλκιδική με υλικό από την Χαλκιδική…

Ακόμη δεν έλειψαν και οι… οδηγίες προς τα ορεινά Μαντεμοχώρια:  «Εάν η ορεινή Χαλκιδική, η περιοχή των Μαντεμοχωρίων, είχε προσανατολιστεί προς τον τουρισμό, σήμερα σας πληροφορώ ότι θα ήταν γεμάτα κι εκείνα τα καταλύματα. Αν υπήρχε τέτοιος προσανατολισμός, θα μπορούσε να υπάρχει μία προοπτική και σε αυτά τα μέρη».  Άντε πατριώτες, παρατήστε τα όλα και αρχίστε να κτίζετε ξενώνες και να περιμένετε τους τουρίστες…. (Εν μέσω τουριστικής περιόδου δεν θέλω να αναφερθώ στον φετινό τουρισμό της Χαλκιδικής, θα τα συζητήσουμε από Σεπτέμβριο…).

Και έφτασε και στην Ολυμπιάδα… Φλύκταινες πρέπει να έχει βγάλει σύσσωμο το antigold «κίνημα» με την υπόθεση των εγκαινίων…

Ακούστε δηλώσεις: «Για να ολοκληρωθούν οι άδειες στην Ολυμπιάδα, θα πρέπει καταρχήν να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση του τόπου απόθεσης, δηλαδή του Κοκκινόλακκα, ο οποίος έχει πάρα πολλά προβλήματα (;;;). «Ο τρόπος ο οποίος κατασκευάζεται είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν που προβλεπόταν στην μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων».

Αναφέρθηκε και στην προσφυγή των κατοίκων σχετικά με τα απόβλητα που δεν είναι χαρακτηρισμένα: «Για να υπάρξει η άδεια της λιθογόμωσης κατ΄ αρχήν για την Ολυμπιάδα θα πρέπει πριν από όλα να υπάρξει ο χαρακτηρισμός των αποβλήτων». Ναι αυτό μπορεί να γίνει σε λίγες ημέρες και όχι σε τρεις μήνες που καθυστερούν ήδη άδειες ρουτίνας για την Ολυμπιάδα…  Άρα, κατέληξε η κα Ιγγλέζη, «δεν είναι και τόσο εύκολο το να αδειοδοτηθεί το εργοστάσιο της Ολυμπιάδας»!!!

Να κάνω μια αφελή παρατήρηση; Γιατί μπερδεύουν κάποιοι τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων με την έναρξη της λειτουργίας;