ΧΩΜΑΤΕΡΗ Ο ΓΛΑΡΟΚΑΒΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΠΕΛΑΣΗ» ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ!

Σε σκουπιδότοπο μετέτρεψαν ανεγκέφαλοι ελεύθεροι κατασκηνωτές την παραλία του Γλαρόκαβου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Ανάμεσα στα πεύκα και σε πολύ μικρή απόσταση από τη θάλασσα υπάρχουν πεταμένα στο έδαφος σάπια αποφάγια, πλαστικά μπουκάλια και σακούλες απορριμμάτων, μέχρι και στρώματα ύπνου!

«Υπάρχει πρόβλημα με το παράνομο κάμπινγκ στη Χαλκιδική, που διογκώνεται από τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στον τομέα της τουριστικής αστυνόμευσης. Ειδικά τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια ο αριθμός των ελεύθερων κατασκηνωτών έχει αυξηθεί πολύ. Πρόκειται κυρίως για Βούλγαρους και Σκοπιανούς, αλλά και για Έλληνες, οι οποίοι δυστυχώς δεν σέβονται το περιβάλλον και φεύγοντας αφήνουν πίσω τους κάθε λογής σκουπίδια» ανέφερε στη «δημοκρατία» η Μαρία Παπαδημητρίου, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κασσάνδρας.

«Στην παραλία του Γλαρόκαβου δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε μεγάλο βαθμό, καθώς η περιοχή έχει περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ. Παρ’ όλα αυτά, στις αρχές του καλοκαιριού διοργανώσαμε μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού, σε συνεργασία με εθελοντές και σχολεία. Η περιοχή ήταν πεντακάθαρη μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκαν πάλι οι ασυνείδητοι ελεύθεροι κατασκηνωτές» πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης πως η δημοτική Αρχή προσπαθεί, παρά τις όποιες ελλείψεις και τα προβλήματα, να διατηρεί καθαρά τα πολλά χιλιόμετρα των ακτών που ανήκουν στον Δήμο Κασσάνδρας. «Όσον αφορά τις περιοχές που δεν μας ανήκουν, προσπαθούμε, όσο μας επιτρέπεται και υπάρχει δυνατότητα, να τις διατηρούμε κι αυτές καθαρές. Σύμμαχό μας έχουμε και το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, που συνδράμει στην πάταξη του παράνομου κάμπινγκ» ανέφερε η κυρία Παπαδημητρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα και προτού έρθουν στο φως της δημοσιότητας οι εικόνες ντροπής από την παραλία Γλαρόκαβου είχαν συλληφθεί συνολικά 13 άτομα, οκτώ Έλληνες, τρεις Βούλγαροι και δύο Σκοπιανοί, για παράνομο κάμπινγκ σας Καβουρότρυπες και στον Γλαρόκαβο.

(Φωτό: http://www.seleo.gr)

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, του Θάνου Χερχελετζή, 23/8/2017]