ΧΩΡΙΣ ΛΕΥΚΟ ΚΑΠΝΟ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ

                                               Ο CEO της Eldorado Gold George Burns

Χωρίς να βγει λευκός καπνός στις προσπάθειες της Eldorado Gold να βρει φόρμουλα συνεννόησης με την κυβέρνηση, φαίνεται ότι λήγει μια ακόμη επίσκεψη στην Αθήνα της ηγεσίας της καναδικής εταιρίας.

Ο νέος CEO George Burns, αλλά και ο προκάτοχος του Paul Wright, που τώρα κατέχει τη θέση του προέδρου, ήλθαν, είδαν και απήλθαν, εισπράττοντας την επιμονή της κυβέρνησης, δια του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Σταθάκη, στη διαδικασία της διαιτησίας, ως την καλύτερη λύση για την επίλυση όλων των θεμάτων . Μια διαδικασία για την οποία η εταιρία δεν έχει λάβει ακόμη ούτε το επίσημο αίτημα, αν και η διαιτησία προβλέπεται να ξεκινήσει στα τέλη του τρέχοντος μήνα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado είχε έρθει ξανά προ μηνός ενώ έστειλε και επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

Και μπορεί το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος να μιλάει για ολοκλήρωση των εκκρεμών αδειοδοτήσεων των υποέργων σε Ολυμπιάδα και Σκουριές, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι η Eldorado διαθέτει μελέτη για την οικονομική ζημία που έχει υποστεί εξαιτίας των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων ως προς την ολοκλήρωση και επίδοσή τους. Και η οποία ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, τα ερωτήματα για τις επόμενες κινήσεις των Καναδών όσον αφορά την επένδυσή τους στην Ελλάδα, πληθαίνουν, την ώρα που η Ελληνικός Χρυσός προγραμματίζει για τον Σεπτέμβριο τα εγκαίνια του εργοστασίου εμπλουτισμού συμπυκνωμάτων στην Ολυμπιάδα. Το θολό τοπίο που δημιουργείται, πάντως, ενδεχομένως να κρύβει, δυσάρεστες , εκπλήξεις…

[ΠΗΓΗ: DEAL NEWS, 04/08/2017]