ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΕΡΝΣ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΛΑΒΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Αντιγράφουμε και μεταφράζουμε ανακοίνωση της Eldorado Gold από το εταιρικό της ιστότοπο http://www.eldoradogold.com/ , με ημερομηνία 3/8/2017.

Σήμερα, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος εξέδωσε δελτίο Τύπου, δηλώνοντας την πρόθεσή τους να δρομολογήσει τις διαδικασίες της διαιτησίας μέχρι το τέλος του μήνα. Στο ίδιο δελτίο αναφέρεται επίσης ότι όλες οι άδειες που εκκρεμούν για την Ολυμπιάδα βρίσκονται σε διαδικασία έκδοσης, ενώ οι άδειες για τις Σκουριές έχουν «παγώσει».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Τζορτζ Μπέρνς σχολίασε: «Ενώ το δελτίο Τύπου δεν παρέχει περαιτέρω διευκρινήσεις όσον αφορά τις λεπτομέρειες της προβλεπόμενης διαδικασίας διαιτησίας από την ελληνική κυβέρνηση, το Υπουργείο δήλωσε ότι αυτή είναι η καλύτερη οδός για την επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων με τα έργα της Εταιρείας. Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν έχουμε ακόμη λάβει επίσημη ειδοποίηση διαιτησίας οι αιτήσεις αδειών που έχουμε υποβάλλει παραμένουν σε εκκρεμότητα. Συνεχίζουμε να αξιολογούμε όλες τις κεφαλαιουχικές δαπάνες και τα χρονοδιαγράμματα ανάπτυξης στα έργα μας Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή, συνεχίζουμε τις εργασίες για τη λειτουργία της Ολυμπιάδας και ελαττώνουμε το ρυθμό ανάπτυξης του έργου στις Σκουριές.»

 

ΠΗΓΗ : http://www.xrysoselladas.gr