ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

Στο βίντεο (δείτε εδώ) από το πρωινό πρόγραμμα του ΣΚΑΪ που ανέβασε στο διαδίκτυο το Ergo Blog, οι εργαζόμενοι υψώνουν κραυγή αγωνίας για το εργασιακό τους μέλλον. Καταγγέλλουν την καθυστέρηση των αδειοδοτήσεων που οφείλεται σε πολιτικές αποφάσεις και όχι σε ελλείψεις.

Δηλώσεις έκαναν και εργαζόμενοι από τα προεδρεία των σωματείων όπως ο κος Ζαφειρούδας, ο κος Παπαγεωργίου, και ο κος Μπάλλας.

Σε ερώτηση τι σημαίνει η αναβολή των εγκαινίων, οι εργαζόμενοι δήλωσαν πως αν δεν δοθούν οι επόμενες άδειες, το κατασκευαστικό μέρος τελειώνει και δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του εργατικού δυναμικού αν δεν ξεκινήσει η λειτουργία του έργου.

Οι εργαζόμενοι ήταν σαφείς σε δύο θέματα: Πως δεν έχουν σκοπό να θυσιάσουν το μέλλον τους και τις θέσεις εργασίας χάριν των πολιτικών παιχνιδιών κανενός, και πως θα τους βρουν μπροστά τους όσοι παίζουν τέτοια παιχνίδια.

Σχετικά με τις δηλώσεις Καμένου κάλεσαν τον Υπουργό να προσκομίσει στη δικαιοσύνη τα στοιχεία στα οποία στηρίχθηκε για να αποκαλέσει τος έργο «απάτη» και τρόπο «ξεπλύματος χρημάτων», διότι κατηγορώντας το έργο κατηγορεί ως συμμέτοχους και τους ίδιους, και τον κάλεσαν στην περιοχή μαζί με όποιον θέλει να διαπιστώσουν το «περιβαλλοντικό έγκλημα για το οποίο τόσα έχουν ακουστεί…,