ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟ ΆΛΣΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΈΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 2016-2017

Την Κυριακή 9 Ιουλίου, στο Άλσος Αριστοτέλη και στο πλαίσιο του «Έτους Αριστοτέλη 2016-2017», πραγματοποιήθηκε εκδήλωση

στην οποία συμμετείχαν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Γεώργιος Ζουμπάς, τόνισε για μια ακόμη φορά στο χαιρετισμό του, πως αυτά που ενώνουν τους δημότες του Δήμου Αριστοτέλη είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν, το μήνυμα βρήκε αποδέκτες, καθώς σχεδόν όλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου.

Η πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου κα Λένα Παναγιωτοπούλου, τόνισε τη σημασία της βραδιάς, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί κορωνίδα των εκδηλώσεων τόσο σε όγκο συμμετεχόντων αλλά και σε επίπεδο ανταπόκρισης του κόσμου.

Σε μια προσπάθεια να ενώσουν σταθμούς της ζωής του μεγάλου φιλοσόφου Αριστοτέλη, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση εκπρόσωποι του Ομίλου Νάουσας «Γενίτσαροι και Μπούλες» αφού στην περιοχή της Ημαθίας ιδρύθηκε η σχολή του Αριστοτέλη. Η σχολή ιδρύθηκε στο Νυμφαίο, κοντά στην πόλη Μίεζα. Στην σχολή του Αριστοτέλη, παρέμεινε ο Μέγας Αλέξανδρος για 2 περίπου χρόνια, μεταξύ 343 και 340 π.Χ.

Κάτω από την υπέροχη Ιουλιανή πανσέληνο, ακούσματα από τη Μακεδονία και φωνές από τη γη του Αριστοτέλη δημιούργησαν μια υπέροχη μυσταγωγική βραδιά.

Έλαβαν συμμετοχή οι χορωδίες Στανού, Παλαιοχωρίου, Μεγάλης Παναγίας και φιλικά η χορωδία Πυλαίας, τα χορευτικά Π.Σ Νέων Ρόδων, Π.Σ Κλειγένης Ιερισσού, Π.Σ Καγκελευτός Ιερισσού, Π.Σ Μεγάλης Παναγίας, Π.Σ Γοματίου, Π.Σ Πυργαδικίων, Σ.Γ Στρατονίκης, Σταγείρων, τα χορευτικά τμήματα Αρναίας Αριστοτέλειου Πνευματικού κέντρου και τιμητικά οι «Γενίτσαροι και Μπούλες» της Νάουσας.

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr/, 11/7/2017]