Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΚΛΟΥΖΩ….ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ?

Με βάση τα δεδομένα των μέχρι τώρα… επιθεωρήσεων που συνηθίζει να κάνει κάθε καλοκαίρι από το 2012 η ΜΚΟ “παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων” στο Στρατώνι, μόνο τον επιθεωρητή Κλουζώ δεν έχει στρατολογήσει. Τον περιμένουμε κι αυτόν.

Όμως να πάρουμε τα πράγματα με μια χρονολογική σειρά. Αξίζει τον κόπο. Να δώσουμε και στοιχεία στον Κλουζώ για να ξέρει που να βαδίζει με το μεγενθυτικό φακό του…

Καλοκαίρι 2012

Η ΜΚΟ μισθώνει αεροσκάφος για να πετάξει πάνω από το Στρατώνι. Την αναμόχλευση του βυθού με το κύμα της θάλασσας πήγε να την περάσει επικοινωνιακά ως περιβαλλοντικό επεισόδιο. Ανεπιτυχώς…Κατάφερε όμως επιτυχώς να μας κάνει να γελάσουμε!

Δείτε εδώ

Καλοκαίρι 2013

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά πως οι γερμανοί είναι οι καλύτεροι φίλοι της ΜΚΟ σε ότι αφορά ακτιβιστικές ενέργειες που σαν στόχο έχουν την προβοκάτσια για επικοινωνιακή κατανάλωση και όχι μόνο. Απόγευμα προς βράδυ Παρασκευής και 3 γερμανίδες καταφθάνουν στο Στρατώνι. Τι πιο… φυσιολογικό από το να πάνε κατευθείαν (όπως όριζε το σενάριο που εκτελούσαν) στην είσοδο της εταιρείας για να φωτογραφίσουν τις εγκαταστάσεις της.

Όταν τους ζητήθηκε ευγενικά να σταματήσουν η μια από αυτές έβγαλε τη μπλούζα της θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο προφανώς να δείξει την αγανάκτηση του …οικολογικά ευαίσθητου εσωτερικού της κόσμου. Εννοείται πως όλα αυτά τα τραβούσαν με κάμερα για το… αρχείο τους!

Δείτε εδώ

Καλοκαίρι 2014

Είναι το καλοκαίρι όπου άνθρωποι της  ΜΚΟ επιβιβάζονται σε ένα αλιευτικό σκάφος και παριστάνουν τους αλιείς μπροστά στην παραλία του Στρατωνίου.  Όταν κάτοικοι του Στρατωνίου τους ξεμπροστιάζουν με φωτογραφίες αναγκάζονται να παραδεχθούν ότι μαζί με τα ψάρια πήραν και κάτι δείγματα από το βυθό του Στρατωνίου προς διερεύνηση…!!! Όχι ότι τους το ζήτησε κανείς… Απλά για την εμπειρία και τη συλλογή τους!

Λίγες μέρες αργότερα η ΜΚΟ αυτοτρολάρει τον ίδιο τον εαυτό της όταν ζητάει από τις λιμενικές αρχές να απαγορεύσουν το ψάρεμα στο Στρατώνι επικαλούμενο ένα ΦΕΚ του 1980!!! Ούτε τα ανέκδοτα με τον Τοτό έχουν τέτοιο σασπένς…

Καλοκαίρι 2015

Σε εκείνο το καλοκαίρι η ΜΚΟ κινείται στο ίδιο μοτίβο με την προηγούμενη χρονιά. Αναρτά μονίμως τον καημό της που δεν είναι άλλος από το γιατί επιτρέπεται το κολύμπι και το ψάρεμα στο Στρατώνι. Είπαμε πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά η συνήθεια ενός ανθρώπου.

Καλοκαίρι 2016

Πέρσι το Στρατώνι είχε την τιμή να υποδεχθεί μια… εθελόντρια επί πληρωμή της Βελγικής ΜΚΟ “Catapa”, η οποία σε ρεπορτάζ περιέγραψε τις όμορφες ελιές και βουκαμβίλιες του οικισμού, αλλά και τις άδειες ξαπλώστρες στην παραλία του.

Σημαντική λεπτομέρεια; Κανείς δεν είδε την εθελόντρια, καθώς όπως έγραψε στην έκθεση της πήγε νωρίς το πρωί στο Στρατώνι φιλοδοξώντας να εντοπίσει τοξική χαβούζα… Μάταια!

Καλοκαίρι 2017

Αναμένοντας τον επιθεωρητή Κλουζώ της ΜΚΟ…

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 10/7/2017]