Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟ ANTIGOLD ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

Καταιγιστικός (όπως πάντα) ο Ομότιμος, αποφάσισε να διακόψει τα καλοκαιρινά μπάνια του –ίσως και λόγω της πρόσκαιρης κακοκαιρίας–, και να επιδοθεί στο αγαπημένο του άθλημα: Ασκήσεις μπουρδολογίας!

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο επαγγελματίας συνταξιούχος antigold, ακολουθώντας ένα ειρμό σκέψης ο οποίος μόνο από το δικό του μυαλό θα μπορούσε να πηγάσει, σε ένα «άρθρο κόλαφο» για εμάς, τα… «εκλαϊκευτικά φερέφωνα» της εταιρείας, εκφράζει με άκρατη ειρωνεία πως περιμένει να δει «μαζί με όσους παρακολουθούν την υπόθεση, πόσο μεγάλο τσαλάκωμα του “κακού” κ. Δρυλλεράκη» θα επιφυλάξουμε εμείς τα φερέφωνα στο δικηγόρο και το γραφείο του, αφού όπως υποστηρίζει ο Ομότιμος, «[…] οι παραπάνω ενέργειες από μέρους του κ. Δρυλλεράκη και του γραφείου του σκοπό θα έχουν (οφείλουν να έχουν) να υποστηρίξουν το νομικά βάσιμο του ισχυρισμού πως η Ελληνικός Χρυσός έχει πράγματι παραβεί σημαντικές της υποχρεώσεις που απορρέουν από την υπογραφείσα σύμβαση μεταξύ αυτής και του Ελληνικού Δημοσίου. Και αν κάτι τέτοιο αποδειχτεί με την καθοριστική συμβολή του κ. Δρυλλεράκη και του γραφείου του, τότε το όλο επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική πιθανότατα θα καταρρεύσει με πάταγο. Ιδού λοιπόν ο κατ’ εξοχήν και απόλυτα κακός για την εταιρεία και τα λαϊκά της αναγνώσματα. Που προσφέρεται για το πιο τρανταχτό φακέλωμα και την αναζήτηση αιτίων διασυρμού από τα φερέφωνα της εταιρείας».

Ο κος Δημητριάδης κρίνει εξ΄ ιδίων… Δεν έχει συνειδητοποιήσει πως οι δικές μας αναφορές αφορούν μπουρδολόγους, κινδυνολόγους, διασπορείς ψευδών ειδήσεων, ψευδοπροφήτες, τοπικούς αυτόκλητους σωτήρες, κομματικούς εγκάθετους, οικολόγους γιαλαντζί, επικίνδυνους μεταφερόμενους αλληλέγγυους του αντιεξουσιαστικού χώρου, πουλημένους και στρατευμένους δημοσιογράφους, κρατικοδίαιτους παντός τύπου και ακτιβιστές του Σαββατοκύριακου… Αν ο κος Δρυλλεράκης ολισθήσει προς κάποια από αυτές τις κατηγορίες, ασφαλώς και του θα ασκηθεί κριτική. Ουδείς στο απυρόβλητο. Αλλά έχω την εντύπωση πως απλά προσλήφθηκε για να κάνει μια δουλειά ρουτίνας…

Αυτό όμως που δεν μας εξηγεί ο κος Δημητριάδης –μάλλον του ξέφυγε, διότι ήταν πολύ …βαρύς αυτός ο ειρμός σκέψεων που ακολούθησε–, είναι το πως γίνεται ο κος Δρυλλεράκης να είναι ο «κακός» για τους antigold (ακόμη και με σημερινό άρθρο στο μπλογκ του Τόλη!) και ο ίδιος άνθρωπος να είναι και ο «κακός» για τους υποστηρικτές της επένδυσης…

Αν πάλι έγραψε 770 λέξεις για να καταλήξει στην –κατά τη γνώμη του– λεπτή ειρωνεία «Εκτός πια και αν ο κ. Δρυλλεράκης είναι κάτι άλλο: ούτε κακός ούτε καλός αλλά κάτι αγγελικό και εξ ουρανού (από μηχανής δηλαδή) εκπορευόμενο που πάντα εμφανίζεται την κρίσιμη στιγμή ώστε να θριαμβεύσουν οι καλοί, όταν όλα μέχρι τότε έμοιαζαν χαμένα γι’ αυτούς», ε, τότε συγνώμη κε ομότιμε καθηγητά…. Οι λεπτές αποχρώσεις της πέννας σας δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές από εμάς τα «εκλαϊκευτικά φερέφωνα», οπότε θα στο μέλλον θα πρέπει να εξηγείτε αναλυτικότερα τις σκέψεις σας ώστε να τις αντιλαμβάνονται και οι κανονικοί άνθρωποι… (αν και αυτό το θεωρώ άπιαστο στόχο…)