“ΤΟ ΥΠΕΝ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ”

Ο απόηχος από την καταστροφική κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου της ΔΕΗ συνεχίζεται παρά τη σιωπή που έχει επιβληθεί. Ο κόσμος όμως καταλαβαίνει πολύ καλά τι κρύβει αυτή η σιωπή και τι μας επιφυλάσσει στο άμεσο ή προσεχές μέλλον.

Το σχόλιο που ακολουθεί το αλιεύσαμε στη σελίδα «ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ». Υιοθετούμε μέχρι κεραίας τα όσα γράφονται και περιγράφονται μέσα σ’ αυτό.

«Να βλέπεις για χρόνια την καταστροφή να έρχεται και να μην κάνεις τίποτα…και στο τέλος, για το επερχόμενο έγκλημα τη ζημιά να την πληρώνει ο ελληνικός λαός.

Όχι δε μιλάω για την Ελληνική οικονομική κρίση, αλλά για την κατολίσθηση στο Αμύνταιο. Για όσους γνωρίζουν, ξέρουν πολύ καλά ότι η κατολίσθηση δεν έγινε ούτε ξαφνικά ούτε απροειδοποίητα.

Η ΔΕΗ με δική της αποκλειστική υπαιτιότητα έβαλε ταφόπλακα στο μεγαλύτερο ίσως λιγνιτικό κοίτασμα, σε μία περίοδο που η Ελλάδα χρειάζεται και το τελευταίο ευρώ.

Το υπουργείο περιβάλλοντος που σε άλλες περιπτώσεις εξαντλεί την αυστηρότητά του και κουνάει το δάχτυλο στους επενδυτές (βλέπε Σκουριές) μπροστά σε αυτό το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα σφυρίζει και θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα.

Το θέμα γρήγορα θα ξεχαστεί, αλλά σε μερικούς μήνες θα το ξαναθυμηθούμε όταν δούμε τυπωμένο στο λογαριασμό της ΔΕΗ την πρόταση: “υπέρ αποκατάστασης πληγέντων Αμυνταίου”».

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 20/6/2017]