ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ Ο ΚΑΒΒΑΔΑΣ… ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ!!!

(PHOTO: EUROKINISSI)

Άρχισε τη σπέκουλα το μαγαζάκι του Τόλη (το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, ντε…), διότι λέει «ο επιστημονικός τεχνικός σύμβουλος της ΔΕΗ, καθηγητής εδαφομηχανικής του ΕΜΠ Μιχάλης Καββαδάς, προέβλεψε ακριβώς τη χρονική στιγμή της κατολίσθησης, όχι όμως την ένταση και το μέγεθός της». Ακούστε τώρα τη σπέκουλα:

«Ο κ. Καββαδάς είναι επίσης επιστημονικός τεχνικός σύμβουλος στο σχεδιασμό των φραγμάτων της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στις Σκουριές και τον Κοκκινόλακκα. Η Καθημερινή του αποδίδει την ιδιότητα της αυθεντίας: αφού ακόμη και εκείνος δεν προέβλεψε την επικείμενη καταστροφή, δεν θα μπορούσε να την προβλέψει κανείς. Πέρα λοιπόν από το γενικότερο ενδιαφέρον μας για τα τα τεκταινόμενα στη Δυτική Μακεδονία, έχει σημασία και για τη Χαλκιδική η αξιοπιστία του κ. Καββαδά. Όταν λέει οτι “δεν υπάρχει κίνδυνος” να τον πιστεύουμε ή όχι;»

ΦΟΒΕΡΟ!!!

Και συνεχίζει την σπέκουλα με το εξής σχόλιο:

«Τώρα ο ίδιος ο κ. Καββαδάς συμμετέχει ως ειδικός στην Επιτροπή που συνέστησε η ΔΕΗ για να διερευνήσει τα αίτια της κατολίσθησης. Ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα οτι τα στελέχη της ΔΕΗ και ο τεχνικός σύμβουλος που μετέχουν στην επιτροπή δεν θα προσπαθήσουν να αποποιηθούν τη δική τους ευθύνη για την ολιγωρία στην αντιμετώπιση της κατάστασης;»

Από που αλήθεια προκύπτει ευθύνη του Καββαδά; Επειδή αν και προέβλεψε ακριβώς τη χρονική στιγμή της κατολίσθησης δεν «μάντεψε» την ένταση και το μέγεθός της;;;

Επίσης, το ότι ο κος Μάριος Λεονάρδος μηχανικός μεταλλείων που είχε ασχοληθεί με το θέμα, δεν εκλήθη να συμμετέχει στην επιτροπή της ΔΕΗ που θα διερευνήσει τα αίτια της κατολίσθησης, είναι μεμπτό; Δεν είναι φυσικό, αφού ο κος Λεονάρδος ως (τέως πλέον) Διευθυντής Σχεδιασμού και Απόδοσης Ορυχείων / ΔΕΗ, είχε ταχθεί υπέρ της πώλησης των ορυχείων μαζί με τους λιγνιτικούς σταθμούς; (Δείτε εδώ άρθρο του στο capital.gr). Σιγά μη τον καλούσε η ΔΕΗ…

Μια τελευταία ερώτηση: Αυτά τα γράφετε ελπίζετε πως υπάρχουν άνθρωποι που τα διαβάζουν; (εκτός από το antigold κοινό;)