Ο κος ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΒΛΕΠΕΙ «ΘΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ»!

Με αντιπροσωπεία της Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συναντήθηκε, σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα τα οποία απασχολούν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά την συμφωνία στο EG της 15ης Ιουνίου, όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σε σχετική ανακοίνωση.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως η απόφαση του EG αποτελεί σημαντική πρόοδο στην προσπάθεια  για έξοδο στις αγορές και την προσέλκυση επενδύσεων. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι υπάρχει θετικός ρυθμός ανάπτυξης το 2017 και την αισιοδοξία του ότι αυτό θα διατηρηθεί και τα επόμενα έτη ενώ υπογράμμισε ότι τώρα που έφυγε η αβεβαιότητα επικρατεί στους επενδυτές θετικό κλίμα, όπως διαπίστωσε και ο ίδιος, στις συναντήσεις που είχε στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε επίσης ότι ένας ακόμα στόχος της κυβέρνησης με την είσοδο στην ανάπτυξη είναι η ελάφρυνση και των μεσαίων στρωμάτων, τα οποία επιβαρύνθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

 

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr, 26/6/2017]