ΕΚΑΒ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: «ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ»!

«Θα θρηνήσουμε θύματα», προειδοποιούν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική, που καταγγέλλουν ότι το καλοκαίρι αρχίζει με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο Ιούνιος άρχισε με κενές βάρδιες στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, τη στιγμή που ο πληθυσμός της περιοχής παρουσιάζει εκτίναξη λόγω των χιλιάδων επισκεπτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δεν υπήρχε απογευματινή βάρδια και ολόκληρη την περιοχή κάλυπτε το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Νέων Μουδαντών. Παράλληλα, σύμφωνα με το τωρινό πρόγραμμα του ΕΚΑΒ Κασσανδρεΐας, έως τις 11 Ιουνίου υπάρχουν έξι κενές βάρδιες, γεγονός που καθιστά την κατάσταση δύσκολη σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος. Παρά τις εκκλήσεις και τις αντιδράσεις στην περιοχή, τα όποια κενά δεν έχουν ακόμα καλυφθεί, ενώ υπολογίζεται ότι για 700.000 κατοίκους και τουρίστες αντιστοιχεί μόνο ένα ασθενοφόρο για να καλύψει την Κασσάνδρα. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Απριλίου είχαν χάσει τη ζωή τους δύο άνθρωποι στη Χαλκιδική λόγω των σοβαρών ελλείψεων στο ΕΚΑΒ

Συγκεκριμένα, στις 7 Απριλίου ένας 38χρονος μοτοσικλετιστής είχε ατύχημα στην Ουρανούπολη και το ασθενοφόρο έκανε να φτάσει στο σημείο 1 ώρα και 50 λεπτά, ενώ και ένας 55χρονος στις 10 Απριλίου απεβίωσε από ανακοπή στη Νέα Σκιώνη, καθώς και πάλι καταγγέλθηκε ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο όχημα του ΕΚΑΒ

Μάλιστα, γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική είχαν κάνει λίγες ημέρες αργότερα παράσταση διαμαρτυρίας στην Κασσάνδρα, ζητώντας ενίσχυση, χωρίς ωστόσο να έχει αλλάξει κάτι, αφού το καλοκαίρι έχει φτάσει και στην περιοχή αναμένεται τεράστιος όγκος τουριστών.

Παραδοχή από τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τις κενές βάρδιες ασθενοφόρων που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει 24ωρη κάλυψη λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Προσπαθούμε να κάνουμε την κατανομή των ασθενοφόρων με τέτοιον τρόπο, ώστε στη Χαλκιδική, κάθε πολυσύχναστη περιοχή να είναι καλυμμένη. Ωστόσο…

κάποιες φορές αυτό δεν είναι δυνατόν λόγω έλλειψης προσωπικού. Δεν είναι μόνο το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας που έχει κενές βάρδιες. Αυτό ίσως είναι στην καλύτερη μοίρα από τα υπόλοιπα. Από δω και πέρα όμως θα έχουμε περισσότερο προσωπικό που προέρχεται κυρίως από τους αδειούχους του ΕΚΑΒ, οι οποίοι πηγαίνουν και δουλεύουν εθελοντικά στις άδειές τους.

Μέχρι σήμερα εκδήλωσαν πάρα πολλοί εργαζόμενοι ενδιαφέρον, όπως γίνεται εξάλλου κάθε χρόνο. Δηλαδή παίρνουν την άδειά τους από την κεντρική βάση όπου εργάζονται και στη συνέχεια βοηθούν και προσφέρουν υπηρεσίες και στον τόπο που κάνουν διακοπές, εφόσον υπάρχουν ελλείψεις. Αυτό μπορεί να συμβεί σε περιοχές που οι τοπικοί άρχοντες καλύπτουν τη σίτιση και διαμονή τους. Μέχρι τώρα τα καταφέρναμε. Πιστεύω ότι και φέτος κάτι θα γίνει με τη Χαλκιδική. Θέλω να πιστεύω ότι τα τα βγάλουμε πέρα» δήλωσε η κ. Ματσικούδη.

 

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, του Αριστείδη Μάτιου, 8/6/2017: http://aetoshal.blogspot.gr, από ΑΠΕ-ΜΠΕ,]