ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ… ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Σαν τη… Χαλκιδική δεν έχει! Ακόμη και στο παγωτό! Ο Δήμος Κασσάνδρας λάνσαρε στην αγορά παγωτό με πρώτη ύλη το τοπικό εξαιρετικό αγουρέλαιο και γεύσεις βανίλια και σοκολάτα! Το παγωτό Κασσάνδρα παρασκευάζεται από την παγωτοβιομηχανία Kayak και παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση προχθές το βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της παρασκευής του, το αγουρέλαιο ΠΟΠ Χαλκιδικής παίρνει τη θέση της κρέμας γάλακτος. Στη συσκευασία αναγράφεται το λογότυπο www.visitkassandra.gr για την τουριστική προβολή του τόπου. Κι ενώ δεν πρόλαβε καλά καλά να βγει στα ψυγεία, το παγωτό Κασσάνδρα , που αρχικά θα είναι διαθέσιμο μόνο στη Χαλκιδική, ετοιμάζεται για ταξίδι εκτός συνόρων. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστι κής Προβολής του Δήμου Κασσάνδρας και υπεύθυνη του πρότζεκτ, Μαρία Παπαδημητρίου, ήδη ρουμάνικη εταιρία προχώρησε σε πρόταση συνεργασίας για την εξαγωγή του προϊόντος.

«Την τελευταία τριετία καταβάλλουμε προσπάθειες που θα διαφοροποιήσουν την Κασσάνδρα μας από την υπόλοιπη Χαλκιδική», ανέφερε χαρακτηριστικά στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Κυρίτσης. «Αξιοποιούμε στο έπακρο τα συγκριτικά πολιτιστικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα του τόπου μας ώστε ο τουρίστας να απολαμβάνει ένα μπουκέτο εμπειριών πέρα από το μοντέλο ήλιος και θάλασσα», πρόσθεσε.

Για την αξία της τοπικής κοινωνίας και τη σημασία που έχει η δραστηριοποίηση των τοπικών φορέων, συλλόγων και κατοίκων με κατεύθυνση την ανάδειξη των αυθεντικών χαρακτηριστικών της περιοχής μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κ. Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος. Όπως ανέφερε, η Περιφέρεια δέχτηκε το 2016 περισσότερους από 6,5 εκατ. τουρίστες, ενώ τα έσοδα άγγιξαν το 1,7 δια ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, καθιστώντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρώτη σε επισκεψιμότητα.

 

[ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, του Άγγελου Αγγελίδη, 28/6/2017]