Ο ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ…

Τα δάκτυλα επί των τύπων των ήλων έβαλε ο κος Σαράντης Δημητριάδης, βάζοντας στη θέση του τον αρθρογράφο της ΑΥΓΗΣ για το προχθεσινό άρθρο «Η ΑΥΓΗ στις Σκουριές».

Όπως πολύ σωστά διαπιστώνει ο κος Δημητριάδης, στο άρθρο «γράφονται πολλές αλήθειες (γνωστές από καιρό τώρα σε όσους κάπως συστηματικά παρακολουθούν τα σχετικά συμβαίνοντα) που αφορούν τα χαρακτηριστικά του κινήματος αυτού: τη σταδιακή απονεύρωσή του ειδικότερα και τις αιτίες που την προκάλεσαν […]. Άρση των αιτίων του προβαλλόμενου σημερινού ΘΕΜΑΤΟΣ της ΑΥΓΗΣ δεν μπορεί να αποτελέσει η προτροπή: «το κίνημα πρέπει να επιστρέψει στα χαρακτηριστικά που είχε πριν, λαμβάνοντας αμεσοδημοκρατικά αποφάσεις και προχωρώντας σε δυναμικές κινητοποιήσεις». Δεν είναι το κίνημα το ίδιο που σάλπισε υποχώρηση και ξεφούσκωσε την όποια αρχική του δυναμική. Είναι η ασυνέπεια λόγων και έργων του ΣΥΡΙΖΑ που ξεφούσκωσαν το κίνημα αυτό -το κίνημα που όταν ο ΣΥΡΙΖΑ το χρειάστηκε του φούσκωσε τα πανιά προς την εξουσία».

Λέει κι άλλα ο κος Δημητριάδης, τα γνωστά του επιχειρήματα κατά της εξόρυξης κ.λπ., αλλά η ερώτηση είναι μία:

Αφού το συγκεκριμένο άρθρο είναι σαφώς antigold και από την άλλη δυσαρέστησε τα μάλα και το «κίνημα», τελικά για ποιους γράφτηκε; Σε ποιους απευθύνθηκε η κομματική ΑΥΓΗ με αυτό το άρθρο; Ή μήπως γράφτηκε απλά για να μπει κάπου η φωτογραφία της κας Ιγγλέζη που είχε καιρό να «παίξει» στα media; Ή μήπως –το πιθανότερο–, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά;