LET’S DO IT FOR GREECE… OR FOR #SKOURIES???

Τελικά ούτε και σ’ αυτή την κοινή δημοτική δράση, που διαδραματίστηκε την Κυριακή 2 Απριλίου, έγινε η αλλαγή ή ακόμη καλύτερα η στροφή 180 μοιρών που περιμέναμε προς όφελος της εμπέδωσης της ευρύτερης κοινωνικής συνοχής στον Δήμο Αριστοτέλη.

Στο επίσημο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα ο δήμος για την ημέρα “Let’s Do It Greece” όπου δεκάδες δημότες συμμετείχαν εθελοντικά, όπως και ο ίδιος ο δήμος αναφέρει σε ανακοίνωση του, στον καθαρισμό δρόμων, παραλιών αλλά και σε κλαδέματα και δενδροφυτεύσεις εμφανίστηκε και πάλι στέλεχος του δήμου που φορούσε μπουφάν με το γνωστό λογότυπο ενάντια στην μεταλλευτική δραστηριότητα…

Είναι ένα βίντεο, που θα έπρεπε να δώσουν ιδιαίτερη βάση στο δήμο, καθώς και πάλι επιχειρείται να δοθούν στην δημοσιότητα μηνύματα που και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν συμφιλιώνουν τον κόσμο. Η αγάπη προς το περιβάλλον και η φροντίδα του δεν είναι μονοπώλιο ή αποκλειστικό προνόμιο των antigold.

Για επικοινωνιακούς λόγους μπορεί, στην πραγματικότητα όμως δεν ισχύσει κάτι τέτοιο και το γνωρίζουν πολύ καλά και τα ίδια τα στελέχη της δημοτικής αρχής.

Αναμφίβολα, μπορεί να πει κάποιος, πως οι πολέμιοι των μεταλλείων της ΒΑ Χαλκιδικής έδειξαν ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο σ’ αυτή την περιβαλλοντική δράση, σε σχέση για παράδειγμα με μια δενδροφύτευση που ήθελαν να κάνουν στο πρόσφατο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα στις Σκουριές στις 9 Αυγούστου του 2012 με 35 βαθμούς Κελσίου υπό σκιάν και ένα κάρο ξενόφερτους μπαχαλάκηδες μαζί τους που τα έκαναν γης Μαδιάμ στην κυριολεξία.

Καμία αντίρρηση. Προχθές όμως η προσπάθεια ήταν συλλογική, χωρίς ταμπέλες και ταυτότητες φρονημάτων υπέρ ή κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας και αυτό θα έπρεπε να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού μέχρι και στο κομμάτι της προβολής της εθελοντικής δράσης μέσω βίντεο.

Ευχόμαστε τα στελέχη του δήμου σ’ άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις να είναι σε θέση τουλάχιστον να κρατήσουν τα προσχήματα. Οι προσωπικές τους ιδέες και θέσεις είναι απολύτως σεβαστές. Καλό όμως θα ήταν να σέβονται και όσους συνδημότες δεν τις ασπάζονται. Πολλοί ή λίγοι είναι αυτοί δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η ένδειξη σεβασμού στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια.

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 5/4/2017]