ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ & ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Στις 7 Μαΐου 2017, ο Δήμος Αριστοτέλη και η Δημοτική Επιχείρηση Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. ΔΑΕ, στα πλαίσια του Έτους Αριστοτέλη 2016-2017 και των Διαρκών Αναπτυξιακών Δράσεων Ανάπτυξης & Καινοτομίας 2017-2018, διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα συνάντησης επαγγελματιών του Δήμου Αριστοτέλη, με στόχο την συνεργασία μεταξύ τους και την ενοποίηση του τουριστικού προϊόντος στο σύνολο του Δήμου.

Σκοπός της Ημερίδας

Ο Δήμος μας έχει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και με τις κατάλληλες ενέργειες μπορεί να αποτελέσει σημαντικό τουριστικό προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες από όλο το κόσμο. Είναι η γενέτειρα του Αριστοτέλη, η πύλη του Αγίου Όρους, περιοχή με μοναδικές φυσικές ομορφιές, με πανέμορφες παραλίες, το νησί της Αμμουλιανής, με ορεινό όγκο και καταπράσινα δάση, ένας ιδανικός συνδυασμός του πράσινου με το γαλάζιο με την διαχρονική ματιά της ιστορικής διαδρομής και στρατηγικής σημασίας για το σύνολο του Ελλαδικού χώρου και του αρχαίου πνεύματος!

Μια από τις πιο σημαντικές ενέργειες σ’ αυτή τη κατεύθυνση είναι η ενοποίηση του τουριστικού προϊόντος, η προβολή του συνόλου του Δήμου στους επισκέπτες και η παρουσίαση και τόνωση των τοπικών προϊόντων, μέσα από τις δράσεις προώθησης του τουρισμού και ενίσχυσης των επισκεπτών. Ο επισκέπτης πρέπει να γνωρίζει και να έχει ευκολία πρόσβασης σε όλες εκείνες τις φυσικές ομορφιές, τα αξιοθέατα και τα «κρυμμένα μυστικά» της φύσης, τόσο στον ορεινό όγκο, όσο και στα παράλια, να έρχεται σε επαφή με τα τοπικά προϊόντα του πρωτογενή τομέα, τα παραδοσιακά προϊόντα και γενικά με την κουλτούρα και τις παραδόσεις της περιοχής.

Στην κατεύθυνση αυτή, σημαντικό μοχλό επιτυχίας μπορεί να αποτελέσει η συνεργασία όλων των επαγγελματιών του Δήμου από το χώρο του τουρισμού, των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα, της εστίασης, των παραδοσιακών επαγγελμάτων, του τομέα των υπηρεσιών και γενικά όλων των επαγγελματιών, μια που όλοι οι κλάδοι της οικονομίας είναι αλληλένδετοι και αλληλοσυμπληρούμενοι.

Ένα τέτοιο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, ένα μοντέλο που άλλες αντίστοιχες περιοχές της Ελλάδας όπως π.χ. το Πήλιο, έχουν αναπτύξει με πολύ σημαντικά αποτελέσματα, εξασφαλίζει από τη μια το πιο υψηλό επίπεδο ικανοποίησης του επισκέπτη και από την άλλη διάχυση των επισκεπτών, τόσο στον ορεινό όγκο, όσο και στην παράλια ζώνη, με ισοκατανομή της ανάπτυξης και του οφέλους που αυτή συνεπάγεται στο σύνολο των περιοχών. Ταυτόχρονα επιτυγχάνει και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κάνοντας την περιοχή μας τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου.

Στη συνάντηση αυτή θα παρουσιαστούν μέσα από ομιλίες, τοποθετήσεις, συζητήσεις και βίντεο, όλα αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, θα γνωριστούν οι επαγγελματίες μεταξύ τους και θα γίνουν προτάσεις για συγκεκριμένες δράσεις ενίσχυσης της συνεργασίας για την ενοποίηση του τουριστικού προϊόντος.

Επίσης, ο κάθε συμμετέχων  θα έχει τη δυνατότητα, με ευθύνη της γραμματείας της ημερίδας, να διανείμει στους υπόλοιπους οποιοδήποτε υλικό προβολής της επιχείρησής του επιθυμεί, έτσι ώστε να παρουσιάσει καλύτερα τη δουλειά και τα προϊόντα του, αυξάνοντας τη προοπτική συνεργασίας και των θετικών αποτελεσμάτων.

Τόπος: Ξενοδοχείο  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ PALΑCE Τρυπητή

Ημερομηνία: Κυριακή 7 Μαΐου Ώρα 11.00

Ομιλητές:

Βαλσαμής Λευτέρης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αριστοτέλη-Πρόεδρος ΑΞΤΑΔΑ

α. «Αυτός είναι ο τόπος μου, γενέτειρα του Αριστοτέλη, πύλη του Αγίου Όρους. Αξιοθέατα- Μνημεία – Φυσικό Κάλος»

β. Επίσημη παρουσίαση της νέας ηλεκτρονικής τουριστικής επαγγελματικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα visitaristotelis

Δήμου Σωτήρης, Μηχανικός, μέλος του Δ.Σ της Κοιν.Σ.Επ. Path of Greece.

«Μονοπάτια περιηγητικών διαδρομών στο Δήμο Αριστοτέλη  και η σημασία τους στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος»

Λαζαρίδης Χαράλαμπος, Καθηγητής Μηχανικής Τροφίμων Α.Π.Θ, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αριστοτέλη

«Προϊόντα τοπικής οικονομίας του πρωτογενή τομέα, παραδοσιακά προϊόντα  και ένταξή τους στην διατροφή και τις συνήθειες των επισκεπτών»

Μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με προτάσεις, ιδέες ή σκέψεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ενοποίηση του τουριστικού προϊόντος στο Δήμο μας, καθώς επίσης θα δοθεί και η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν (κατόπιν συνεννόησης με την  γραμματεία της ημερίδας) για ολιγόλεπτη παρουσίαση της επιχείρησής τους. Στη συνέχεια, θα μπορέσετε να έρθετε σε επαφή μεταξύ σας σε μια πρώτη γνωριμία για αλληλοενημέρωση και συνεργασία. Για τον σκοπό αυτό θα σας παρακαλούσαμε όπως μας αποστείλετε, στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α, ό, τι ενημερωτικό ή διαφημιστικό υλικό έχετε εκδώσει σαν επιχείρηση ή σαν ιδιώτης καθώς και μικρά δείγματα προϊόντων σας (όσοι από εσάς έχετε αυτή την δραστηριότητα), προκειμένου να τα εκθέσουμε σε ειδικό stand στον χώρο της εκδήλωσης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα: Γραφείο Δημάρχου 2377350003 & ΑΞΤΑΔΑ ΔΑΕ 2377021130