ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τ.Ο. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΚΕ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ

Ο θάνατος του 38χρονου ήρθε να αναδείξει για ακόμη μια φορά τις τρομακτικές ελλείψεις σε ασθενοφόρα και πληρώματα και της συνολικές ανεπάρκειες που υπάρχουν στον τομέα της Υγείας στη Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα Το ΕΚΑΒ κλήθηκε στην Ουρανούπολη, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ενός 38χρονου, ο οποίος παρουσίασε πνευμονικό οίδημα. Ωστόσο, λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν, το μοναδικό διαθέσιμο ασθενοφόρο σε ολόκληρο τον Νομό, ήταν στην Κασσανδρεία, απ’ όπου τελικά και ξεκίνησε, για να φτάσει στην Ουρανούπολη μία ώρα και 50 λεπτά αργότερα, χρόνος που στάθηκε μοιραίος για τη ζωή του 38χρονου.

Η κατάσταση στην Χαλκιδική είναι τραγική. Οι βάσεις των ασθενοφόρων συνδέονται με την έδρα των μονάδων υγείας και συγκεκριμένα, στον Πολύγυρο, όπου βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής καθώς και σε Νέα Καλλικράτεια, Νέα Μουδανιά, Κασσανδρεία και Άγιο Νικόλαο, όπου λειτουργούν Κέντρα Υγείας. Ωστόσο, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, δεν υπάρχει ασθενοφόρο σε όλες τις βάρδιες. Η κατάσταση αυτή μάλιστα επιδεινώνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου ο μεγάλος αριθμός των τουριστών δημιουργεί ανάγκες για πολύ περισσότερα ασθενοφόρα και προσωπικό.

Το περιστατικό δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Η εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων στον τομέα της Υγείας συνεχίζεται σταθερά και επιδεινώνει την κατάσταση στο χώρο αυξάνοντας τον κίνδυνο για τη ζωή του λαού. Οι περικοπές στη χρηματοδότηση, η εμπορευματοποίηση και η ιδιωτικοποίηση των παροχών στην Υγεία, έχει φτάσει τη λειτουργία και του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική κάτω από το όριο ασφαλείας.

Η κατάσταση αυτή είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών που συρρικνώνουν τις κοινωνικές δαπάνες και τις δωρεάν παροχές μεταφέροντας το κόστος στο λαό. Εντάσσεται στην συνολική επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου στον λαό, για να πληρώσει αυτός την κρίση τους, με συνεχείς μειώσεις μισθών, συντάξεων, περικοπές σε πρόνοια, υγεία, παιδεία. Πολιτικές που υπηρετεί η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Απαιτούμε την άμεση και επαρκής στελέχωση όλων των δομών σε όλο το νομό Χαλκιδικής με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό λαμβάνοντας υπόψη τόσο τη γεωγραφία του χώρου όσο και τις ειδικές ανάγκες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

[ΠΗΓΗ: http://respentza.blogspot.gr, 10/4/2017]