Ο Κ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ, ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ…

Διαβάσαμε αυτές τις ημέρες στον τύπο πως ο κος Σπίρτζης δεν έχει ακόμη υπογράψει την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο κρατικό καναδικό fund διαχείρισης συνταξιοδοτικών εισφορών (Public Sector Pension Investment Board ή PSP Investments).

Αν σας πω πως παραξενεύομαι θα είμαι… ψεύτης! Μάλλον το αναμενόμενο είναι αυτό, αφού ο κος Σπίρτζης είναι από τα στελέχη της κυβέρνησης που έχουν αναγάγει την καθυστέρηση και την αναβλητικότητα σε υψηλή τέχνη. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις αλήστου μνήμης στιγμές κατά τις οποίες υπέγραψε την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων με… «πόνο ψυχής»(!), και την παραχώρηση του Ελληνικού «με δάκρυα στα μάτια»(!) Είναι ο ίδιος άνθρωπος που κωλυσιεργούσε για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Ferrovie – ναι, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που δώσαμε για φραγκοδίφραγκα…

Το γελοίο της υπόθεσης είναι πως ο ίδιος έχει δηλώσει –και μάλιστα πρόσφατα–, πως «στόχος είναι να ολοκληρωθεί η 20ετής επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Ελευθέριος Βενιζέλος το συντομότερο δυνατό»… Προφανώς λόγια για να τα ακούμε, κι ας περιμένουμε άμεσα κάτι λιγότερο από 600 εκατομμύρια ευρώ να ειρεύσουν στο δημοσιο ταμείο με την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Πάντως, έχει δηλώσει κι άλλα διασκεδαστικά ο κος Σπίρτζης, όπως αυτό με το οποίο ακόμα γελάνε εκεί επάνω, στη Θεσσαλονίκη. Η γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά θα είναι, λέει, έτοιμη να παραδοθεί προς χρήση στους Θεσσαλονικείς το 2020, ενώ το 2019 θα ξεκινήσει η πιλοτική χρήση της (!).

Κάτι άλλο συγκλονιστικό που δήλωσε πρόσφατα είναι πως οι τύποι με τα κράνη και τις κουκούλες που σπάνε καθημερινά τα νέα εκδοτήρια των σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς, δεν είναι αντιεξουσιαστές και μπαχαλάκηδες, αλλά μέλη μιας «μαφίας» ιδιωτικών εταιριών σεκιούριτι και μέλη κυκλωμάτων διακίνησης πλαστών εισιτηρίων(!).

Αυτός ο άνθρωπος έχει το μοναδικό χάρισμα να στρεβλώνει την πραγματικότητα και να παρουσιάζει μια δικιά του εκδοχή για το τι συμβαίνει. Βέβαια, μπορεί κανείς νοήμων πολίτης να μην τον παίρνει στα σοβαρά, αλλά τον ρόλο του, να εφοδιάζει δηλαδή το κομματικό ακροατήριο με σανό, μια χαρά τον εξυπηρετεί…

Ίσως θα έπρεπε να αναλάβει και το Ίδρυμα Νιάρχος ο κος Σπίρτζης, να παρουσιάσει και το εκεί «όλα πάνε καλά», διότι ο κος Κιμούλης μόλις παραιτήθηκε, προκαλώντας περισσότερες ρωγμές στην εσωκομματική συνοχή. Μάλιστα στην επιστολή παραίτησής του βάλλει ευθέως κατά του κομματικού μηχανισμού κατηγορώντας τον πως δίνει μεγαλύτερη σημασία «στις εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες του κυβερνώντος κόμματος στις οποίες αρνούμαι να συμμετέχω», όπως δήλωσε κατά λέξη, παρά στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.

Βέβαια, όσοι παρακολουθούν στενά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης θα σπεύσουν να δηλώσουν πως ο κος Σπίρτζης δεν είναι ο μόνος εκ των κυβερνητικών στελεχών ο οποίος εμφανίζει την συγκεκριμένη συμπεριφορά των εξωφρενικά παραπλανητικών δηλώσεων. Το κάνουν πολλοί, λες και πιστεύουν πως ο κόσμος ξεχνάει αύριο τι δήλωσε ο πολιτικός σήμερα. Ακόμα και ο «σοβαρός» υπουργός Παιδείας κος Γαβρόγλου, αυτοαναιρέθηκε πολύ πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή, διαψεύδοντας τον εαυτόν του για όσα είχε δηλώσει εικοσιτετράωρα πριν, περί καταργήσεων των Πανελλαδικών εξετάσεων έως το 2020 και εισαγωγής στα Πανεπιστήμια με του βαθμό απολυτηρίου του Λυκείου.

Αυτή, όμως, η τακτική του… «λέμε και καμιά ‘μ%^%$%#’ να περάσει η ώρα», δεν συνιστά πολιτικό λόγο. Αντίθετα, απαξιώνει (κι άλλο) τον πολιτικό δημόσιο βίο και το πολιτικό προσωπικό της χώρας, και μετά, κατά την λαοφιλή ιστορία του Πέτρου και του λύκου, ότι και να λέει ο πολιτικός, ο πολίτης είναι καχύποπτος – και με το δίκιο του.

Κατά τα άλλα, δίνουμε ραντεβού στην Καλαμαριά το 2020… Εκεί, στο καφενείο, ακριβώς απέναντι από το σταθμό, μόλις κατεβείτε από το μετρό…
[ΠΗΓΗ: http://www.politically.gr, του Αχιλλέα Σκυριανού, 16/3/2017]