ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ, ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ…

Σχετικά με το αίτημα αναίρεσης που υπέβαλε η Ελληνικός Χρυσός στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και αφορούσε την κρατική ενίσχυση που εφάρμοσε η Ελλάδα υπέρ της εταιρείας και απορρίφθηκε, ελάχιστες ήταν οι εφημερίδες εχθές οι οποίες ήταν σωστά ενημερωμένες στο ότι το πρόστιμο έχει ήδη καταβληθεί από το 2013 και μάλιστα με τους τόκους… Μεταξύ αυτών η ΑΥΓΗ και η Ναυτεμπορική… Μέχρι και σε ειδήσεις τηλεοπτικών σταθμών μεταφέρθηκε η είδηση πως «η Ελληνικός Χρυσός καλείται να επιστρέψει 15,34 εκατομμύρια πίσω»!!! Κρίμα, διότι στην παγίδα έπεσαν και σοβαρές εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας.

Επί της ουσίας το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναίρεσης που είχε υποβάλει το ελληνικό Δημόσιο και η Ελληνικός Χρυσός κατά απόφασης της Κομισιόν για ανάκτηση παράνομης κρατικής ενίσχυσης ύψους 15,34 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά της η Ελληνικός Χρυσός δηλώνει ότι σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, ενώ υπογραμμίζει ότι το ποσό, που είχε χαρακτηριστεί ως παράνομη κρατική ενίσχυση, έχει καταβληθεί ήδη στο ελληνικό δημόσιο από τον Ιούνιο του 2013, επιπλέον των τόκων που όρισε η Δικαιοσύνη. Επομένως, δεν υπάρχει ουδεμία οικονομική εκκρεμότητα ή οφειλή προς το ελληνικό Δημόσιο.

Κάποιες φυλλάδες επιμένουν ακόμα και σήμερα, μετά το ξεκαθάρισμα της παρεξήγησης και την επιβεβαίωση πως η ενίσχυση έχει επιστραφεί από το 2013. Μεταξύ αυτών η Δημοκρατία και το ανεκδιήγητο Μακελειό… Δείτε πως ενημερώνουν κάποιο τους αναγνώστες τους:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 11/3/2017, σελ. 10: Έσπευσε χθες η διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός, που εκμεταλλεύεται τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, να ανακοινώσει ότι δεν υπάρχει ουδεμία οικονομικά εκκρεμότητα ή οφειλή προς το Ελληνικό Δημόσιο , γιατί έχει πληρώσει από τον Ιούνιο του 2013 τα περίπου 15.000.000 ευρώ που έπρεπε να επιστρέψει. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι έχει ακόμα οικονομικές εκκρεμότητες, γιατί τον περασμένο Φεβρουάριο είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ώστε να πάρει πίσω τα χρήματα! Αυτή την αίτηση αναίρεσης απέρριψε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προχθές.

Εσείς τι καταλαβαίνετε από αυτή την «ενημέρωση»;;;

ΜΑΚΕΛΕΙΟ, 11/3/2017, σελ. 8: Τι θα κάνουν οι κ@λοτούμπες; Το ευρωπαϊκό δικαστήριο απαιτεί επιστροφή 15 εκατ. από την Eldorado! Η πολιτική αλητεία αυτής της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό! Πριν την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είχαν βγει στους δρόμους και απαιτούσαν την παύση λειτουργίας της Eldorado στην Χαλκιδική. Έξι μήνες μετά έκαναν τα στραβά μάτια. Σήμερα, όπως δημοσιεύει το bankstersae.blogspot.gr, δυο χρόνια μετά, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με απόφασή του, απαιτεί το ελληνικό δημόσιο να διεκδικήσει πίσω 15,3 εκατομμύρια ευρώ από τις επιχορηγήσεις που είχαν δώσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις! Και αναρωτιόμαστε η αριστερή κυβέρνηση θα τα απαιτήσει πίσω..

Καλά εδώ, δεν χρειάζεται σχόλιο… Εμφανίζεται πηγή της είδησης ένα μπλογκ!!!