ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ»

ΣΤΕΡΓΙΟΣ-ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ«Η καθυστέρηση είναι ζημιά, αλλά σίγουρα αναπληρώνεται. Το 2017 θα  επανεκκινήσει  η οικονομία» αναφέρει στον focus fm ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας τονίζοντας παράλληλα πως «στη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων συνάντησα αντιδράσεις από πολίτες όλου του κομματικού φάσματος.»

Σε ότι αφορά στο Ελληνικό τόνισε πως  θα είναι το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης σε όλη την Ευρώπη. «Μέσα στο 2017 το Ελληνικό θα ξεκινήσει δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής.»

O κ. Πιτσιόρλας χαρακτήρισε ως «καθόλου σοβαρή» τη δήλωση για κρατική ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά την ιδιωτικοποίησή της.

Ερωτώμενος για τις Σκουριές Χαλκιδικής τόνισε πως υπάρχει συνολικό θέμα αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου. «Μόλις ανοίγει συζήτηση για κάθε εξόρυξη ξεκινούν και οι αντιδράσεις. Πρέπει να αποκτήσουμε μια νέα κουλτούρα. Σεβασμό μεν στα περιβαλλοντικά ζητήματα και στις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν, όμως τελικώς πρέπει να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό μας πλούτο.»

«Το θέμα των αστικών συγκοινωνιών είναι πολύ μεγάλο και θεωρώ ότι υπάρχουν πολλές λύσεις» υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας ως μεγάλης  σημασίας  για τη Θεσσαλονίκη το έργο του μετρό.

«Το σχέδιο για το θερινό Νταβός του Μάρδα, είναι από τις ιδέες που θέλουν πάρα πολλή δουλειά για να αξιοποιηθούν» ανέφερε ο  υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενώ κατέληξε λέγοντας «Μόλις κλείσει η αξιολόγηση η Ελλάδα θα μπει σε αναπτυξιακή φάση»..

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις Πιρτσιόλα.