Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ…

'Aha! The fine print says, 'or in five million years'!'

‘Aha! The fine print says, ‘or in five million years’!’

Ε, αφού δεν έχουν και τι άλλη μπαρούφα να γράψουν οι πολέμιοι της ανάπτυξης καταφεύγουν σε … flash-back! Ο κος Δημητριάδης μας θυμίζει τι «ωραία και προφητικά τα έλεγε» πίσω, στο μακρινό 2011!

Και για να καταλάβετε το επίπεδο της επιχειρηματολογίας, προδικάζει και την εξέλιξη της υπόθεσης – πάντα από την antigold σκοπιά, για να μη ξεχνιόμαστε… Διαβάστε:

«Σήμερα, πέρα από τις γνωστές περιβαλλοντικές αστοχίες και παραβιάσεις από μέρους της εταιρείας, ξέρουμε οτι με την προβλεπόμενη κατάληξη, την παραγωγή δηλαδή από την εταιρεία απλών συμπυκνωμάτων και εξαγωγή τους στο εξωτερικό, εμείς μεν στερούμαστε της παραγωγής εδώ του τελικού, υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντος, χρεωνόμαστε όμως ολοκληρωτικά τον τεράστιο όγκο όλων, μεταξύ τους και των τοξικών, μεταλλευτικών αποβλήτων, αλλά και των εκλυόμενων αναπνεύσιμων ρύπων, που θα μείνουν -αν το έργο υλοποιηθεί- για πάντα στη χώρα μας, δίπλα μας δε, στην αυλή της Θεσσαλονίκης».!!!

Με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια: Και η προπαγάνδα με την καραμέλα των διαφυγόντων κερδών με τα συμπυκνώματα που φεύγουν στο εξωτερικό, και η κινδυνολογία με τα «τοξικά» που θα πνίξουν τη Θεσσαλονίκη…

Τάδε έφη προφήτης Σαράντης…

Υ.Γ. Μια απορία. Αφού είστε τόσο σίγουροι πως και η εταιρεία δεν θέλει την κατασκευή της μεταλλουργίας και η μέθοδος flash-smelting δεν είναι εφαρμόσιμη, γιατί δεν δίνεται τις άδειες να τους «τιμωρήσετε» και να «φάνε τα μούτρα τους»;;;